Per Holknekt: ”Uskalla olla ensimmäinen”

Ruotsalainen Per Holknekt on elänyt mielenkiintoisen elämän jyrkkine ylä- ja alamäkineen. Club Primessa hän halusi vakuuttaa, että jokainen pystyy mihin vaan. Tärkeintä on ymmärtää, kuka pohjimmiltaan on ja tehdä asiat omalla tavallaan.

54-vuotias Holknekt on noudattanut mottoaan ja tehnyt asiat aina omalla tavallaan.

Nuorena hän oli menestynyt skeittari. Hän perusti vaatemerkin, jotta saisi skeitata lajiin paremmin sopivissa vaatteissa ja suojuksissa. Tämän jälkeen hän oli perustamassa skeittilehteä, jotta saisi kanavan markkinoidakseen skeittituotteitaan.

Läpi elämänsä Holknekt on ideoinut uutta ja luonut uusia bisneksiä kuten Svea-muotimerkin ja Odd Molly -vaatebrändin.

”Kenelläkään ei ole tietoa siitä, mitä juuri tämä idea voisi saada aikaan. Kenelläkään ei ole täysin samanlaista ideaa täysin samalla hetkellä kuitenkaan. Miksi siis sanoisit ideallesi EI? Mitä jos Ingvar Kamprad (IKEAn perustaja) olisi sanonut idealleen EI?”, Holknekt haastoi yleisöä ja jatkoi:

”Uskalla olla ensimmäinen. Valitse tie, joka voi aluksi tuntua uskomattomalta ja mutkaiselta, sillä muiden raivaamilta teiltä löytyy jo yrittäjiä.”

Holknekt kertoi uskomattomia tarinoita elämänsä varrelta, myös synkistä vaiheistaan kuten alkoholismistaan ja huumeongelmastaan, jonka takia myös menetti omaisuutensa ja perheensä.

Esityksessään hän painottikin, että itselle tärkeitä ihmisiä ja asioita tulee vaalia, sillä aikamme on aina rajallinen.

Lopuksi Holknekt summasi sanomansa:

”Arvosta itseäsi ja kaikkea, mitä sinulla on. Arvosta mahdollisuuttasi herätä aamulla ja ajatella ”minä pystyn tähän”.

Teksti ja kuva: Katariina Kantola

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme