Sopimus Jääkiekon MM-kisoista jatkuu MTV:llä ainakin vuoteen 2023 asti

MTV on solminut peräti kuuden vuoden jatkosopimuksen jääkiekon MM-kisojen ja Champions Hockey Leaguen esittämisestä kanavillaan. Molemmat kiekon huipputapahtumat nähdään MTV:llä ja C Morella vielä ainakin keväällä 2023. 

- Olemme todella iloisia siitä, että voimme jatkaa MM-kisojen välittämistä suomalaisille pitkälle tulevaisuuteen. MM-kiekolla on Suomessa aivan erityinen asema. Se on koko kansakuntaa puhutteleva ja yhdistävä ilmiö ja olemme ylpeitä roolistamme lajin pitkäjänteisen tunnettuuden ja merkityksen rakentajana, kertoo MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund.

MM-kisaottelut Suomen katsotuimpia tv-lähetyksiä

MM-kisaottelut ovat vuodesta toiseen Suomen katsotuimpia tv-lähetyksiä. MTV on televisioinut MM-kisoja vuodesta 2012 lähtien ja Leijona-pelien katsojamäärät ovat olleet alusta lähtien miljoonaluokkaa.

Kevään 2016 Leijonien finaalista tuli kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa: Lähetyksellä oli keskimäärin 2,22 miljoonaa katsojaa ja kaikkiaan finaali tavoitti huikeat 3,25 miljoonaa suomalaista. Nyt tehty kuuden vuoden mittainen televisiointisopimus on poikkeuksellisen pitkä ja sen synnyttämiseen edesauttoi paitsi Leijonien menestys, myös MTV:n tekemä systemaattinen työ lajin suosion kasvattamisen eteen.

- Viime vuosina MM-kisojen seuraaminen on noussut aivan uudelle tasolle. Edelliskeväänä Leijonien MM-ottelut keräsivät reilun kahden viikon aikana kymmenen kertaa keskimäärin 1,6 miljoonaa katsojaa. Tähän ei mikään muu sisältö pysty, Nordlund toteaa.

MM-kisojen Leijona-ottelut, välierät ja mitalipelit nähdään jatkossakin MTV3-kanavalla. Täydellisen MM-kisakokemuksen tarjoaa jatkossa C More, johon MTV keskittää helmikuussa kaikki maksulliset urheilu- ja viihdesisältönsä. C Morella nähdään MM-kisojen kaikki 64 ottelua ja mittava määrä oheisohjelmia.

Antero Mertaranta jatkaa Leijona-äänenä

Pääselostajana C Moren kanavilla jatkaa kolmen vuoden jatkosopimuksen tehnyt "virallinen Leijona-ääni" Antero Mertaranta. Hänen ainutlaatuista eläytymistään kuullaan siis vastaisuudessakin MM-kiekossa ja CHL:ssä sekä muissa suomalaisten suosikkilajeissa, kuten hiihdon maailmancupissa ja yleisurheilun Timanttiliigassa.

Myös Champions Hockey League jatkuu C Moren kanavilla

Maailmanmestaruuden lisäksi MTV:n ja C Moren kanavilla kamppaillaan jatkossa myös Euroopan parhaan seurajoukkueen tittelistä. Spengler Cupin ja Champions Hockey Leaguen esitysoikeudet varmistettiin niin ikään kuudeksi vuodeksi kevääseen 2023 saakka. Myös CHL-ottelut kuuluvat C Moren tarjontaan.

Kysy lisätietoja yhteistyömahdollisuuksista:

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme