Timo Everi: Champions Hockey League rakentaa suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta

Eurooppalainen jääkiekkoturnaus Champions Hockey League käynnistyy 21.8. ja jatkuu helmikuun asti, jolloin ratkeaa Euroopan seurajoukkueiden mestaruus. Uuden liigan ovat perustaneet eurooppalaiset seurat, kansalliset liigat sekä Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF.

Spotti.fin toimitus haastatteli Champions Hockey Leaguen eli lyhennettynä CHL:n hallituksen jäsentä ja suomalaisen mainos- ja urheilumaailman vaikuttajaa Timo Everiä.

Timo, mitä CHL merkitsee suomalaiselle jääkiekolle?

CHL tarjoaa suomalaiselle jääkiekolle mahdollisuuden kansainvälistymiseen, kuitenkin tutussa kilpailuympäristössä. Esimerkiksi länsieurooppalaisen jääkiekon rahoitusmalli rakentuu kuten Suomessakin eli lipputuloista, yhteistyökumppanuuksista sekä tv-esitysten korvauksista.

Suomalaisella jääkiekolla on pakko olla voimavaroja tulevaisuutta ajatellen.

Toivon, että Champions Hockey League kohdistaa uutta ja laajempaa mielenkiintoa lajille, mikä taas generoisi lisää tuloja seuroille. Näillä tuloilla vahvistettaisiin entisestään junioritoimintaa.

Näen, että CHL:n avulla rakennamme itse suomalaisen jääkiekon tulevaisuutta, emmekä vain odota, että joku tekisi sen puolestamme.

Mitä mahdollisuuksia CHL ja suomalaisen urheilun kansainvälistyminen tarjoaa suomalaisille yrityksille?

CHL on yksi uusi iso markkinointiväylä suomalaisille yrityksille, joilla on tai joilla tulevaisuudessa voisi olla markkina-alueenaan Eurooppa.

Eurooppa on selkeä liiketoimintaympäristö, johon suomalaisilla yrityksillä on matala kynnys suunnata.

Olen todella iloinen siitä, että tällä hetkellä CHL:n yhteistyökumppanina on eurooppalaisten yritysten joukossa yksi suomalainen yritys. Helsinkiläinen pörssiyhtiö Cramo on lähtenyt rakentamaan kansainvälistä markkinointiaan CHL:n kautta.

Koko Euroopan tavoittavassa CHL:ssa kumppanuus on mahdollista räätälöidä liiketoimintaa tukevaan suuntaan tekemättä kuitenkaan turhan isoja investointeja.

Odotuksesi CHL:lle?

Ensinnäkin, mielestäni on tärkeää ja erittäin hienoa se, että Suomesta lähtee kahdeksan joukkuetta Champions Hockey Leagueen.

Uskon, että suomalainen jääkiekko tulee pärjäämään myös kansainvälisellä seuratasolla yhtä hyvin kuin se on osoittanut pärjäävänsä maajoukkuetasolla.

Toisekseen odotan, että CHL vakiinnuttaisi asemansa yhtenä merkittävistä jääkiekkoliigoista - myös lajin sisällä.

Toivon, että Champions Hockey League vakuuttaisi lajin ammattilaiset, harrastajat ja fanit, että tätä askelta tarvitaan suomalaisen jääkiekon tulevaisuuden rakentamiseksi ja että suunta on oikea.

Haastattelu: Katariina Kantola

Lue lisää:

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme