Tv-mainonta netin suoratoistolähetyksissä

MTV3-, Sub- ja AVA-kanavia voi katsoa samanaikaisesti MTV Katsomossa eli suoratoistona. Tv-mainonnan näkymisestä verkossa kertoo enemmän MTV:n kanavien hinnoittelusta vastaava suunnittelupäällikkö Saku Sahramies.

Saku; mitä suoratoisto oikein tarkoittaa?

Suunnittelupäällikkö Saku Sahramies

Suoratoisto tarkoittaa, että tv-kanavaa voi katsoa samanaikaisesti myös verkossa. MTV3-, Sub- ja AVA-kanavien suoratoistolähetykset alkoivat MTV Katsomossa 5.11.2013. Suoratoisto mahdollistaa suomalaisille uuden väylän seurata tv-sisältöjämme ja antaa mahdollisuuden kaikille, joilla ei ole tv-vastaanotinta pysyä mukana tv-ilmiöissä.

Tuleeko suoratoistolähetyksissä sama tv-mainonta kuin normaalissa tv-lähetyksissä?

Subin ja AVAn osalta lähetyksissä tulee tismalleen sama mainonta. MTV3-kanavalla näytetään valtakunnallinen televisiomainonta, mutta alueellista ei. Kaikki ohjelmayhteistyöt sekä kanavailmemainonta tulevat myös samanlaisina kuin normaalissa lähetyksessä.

Tämän lisäksi suoratoistolähetyksissä on MTV Katsomon preroll-mainontaa ennen lähetyksen alkamista.

Miten suoratoistolähetyksien katselua mitataan?

Suoratoistolähetysten katselua mitataan verkkopuolen trafiikkimittauksella, Comscore DAX-järjestelmällä (käynnistykset) sekä preroll-mainonnan osalta MTV:n mainonnanhallintajärjestelmällä Videoplazan Karbonilla - kuten netti-tv-mainontaa mitataan nytkin.

Suoratoistolähetyksiä ei mitata vielä osana TV-mittaritutkimusta, mutta tarkoitus on yhteistyössä Finnpanelin kanssa saada nämäkin lähetykset tulevaisuudessa TV-mittaritutkimuksen piiriin.

Kiitos haastattelusta Saku!

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme