Vuoden TV-teko MTV Oy:lle ja YLE:lle

MTV OY:n ja YLE:n suorat urheilulähetykset palkittiin Kultainen Venla -palkinnolla Vuoden TV-tekona.

Markku Jylhäsalo YLE:stä sekä Tatu Lehmuskallio MTV Oy:stä. Kuva: Lehtikuva

Televisiossa urheilu on parhaimmillaan viihdettä, jossa pääosassa ovat huippu-urheilijat. Tässä vaativassa suorien urheilulähetysten tuottamisessa onnistuivat viime vuonna sekä Yleisradio että MTV Oy.

Suorien urheilulähetysten tekeminen vaatii tekijöiltään kykyä heittäytyä tilanteeseen sekä nopeita ratkaisuja. Urheilun suurkisoissa tunteet niin kisakentillä kuin kotikatsomoissakin vaihtelevat voitonhuumasta karvaaseen pettymykseen. Urheilulähetysten tekijöiden on pystyttävä välittämään nuo tunteet ja samaan aikaan tarjottava koko ajan ajantasaista tulostietoa intohimoisesti eläytyville urheilun katsojille.

Palkinnon perusteluina nostettiin erityisesti MTV Oy:n jääkiekon MM-kisoja sekä YLE:n tuottamat Jalkapallon EM-kisat ja lähetykset Lontoon Olympialaisista.

MTV tuotti jääkiekon MM-kisoihin enemmän sisältöä kuin koskaan aikaisemmin, mm. kokonaan oman kanavan kisoille. Jääkiekon MM-kisastudio oli teknisesti taitava ja lajia käsiteltiin laajasti ja mielenkiintoisesti. Toimittajilla ja kommentaattoreilla oli vankka asiantuntemus.

YLE onnistui välittämään Lontoon kisojen tunnelman ja monipuolisen kisa-annin rennolla ja osaavalla otteella. Tietoa kisatapahtumista tarjottiin sujuvasti ja haastattelut kisastudiossa täydensivät kokonaisuutta.

Palkinnot noutivat Markku Jylhäsalo Yleisradiosta ja Tatu Lehmuskallio MTV Oy:stä.

Lue lisää

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme