MTV Uutisten tutkivan journalismin ryhmä aloittaa toimintansa

Tutkiva journalismi MTV:ssä vastaa muuttuvan mediakäytön vaatimuksiin.Tutkiva45.fi -sivusto kokoaa tutkivat jutut MTV3:n Seitsemän ja Kymmenen Uutisista, Huomenta Suomesta ja mtv.fi/uutiset -sivustolta.

Uusi järjestely tuo suomalaisille enemmän tutkivan journalismin aiheita - ja aiempaa nopeammin:

- Journalismin kuluttaminen ja sen myötä myös tekemisen tavat muuttuvat nyt vauhdilla. Tutkivan ryhmämme uudelleenjärjestely tuo omat aiheet, selvitykset ja datajournalismin nopeammin yleisön ulottuville. Lopputuloksena on siis enemmän - ei vähemmän - omaa tiedonhankintaa. Sille saadaan lisää näkyvyyttä MTV Uutisten monissa julkaisukanavissa, toteaa MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Perusteellista ja kriittistä toimitustyötä

Tutkiva journalismi on perusteellista ja kriittistä toimitustyötä. Se on olennainen osa MTV:n uutispalvelua. Aikaisemmin hajallaan olleet aiheet kootaan nyt yhteen paketiksi, jota on helppo käyttää eri laitteilla.

- 45 minuuttia -ohjelman perinteet kolmelta vuosikymmeneltä antavat esimakua aihevalinnoistamme. Siksi toivomme neljävitosta pitkään seuranneiden katsojien jatkavan aiheidemme parissa myös tulevaisuudessa, kertoo toimituspäällikkö Jussi Eronen ja jatkaa:

- Tulemme jatkossakin penkomaan viranomaisten toimia, läpivalaisemaan päättäjien moraalia, kaivautumaan isoihin datamassoihin ja tapaamaan tietolähteitä kuppiloissa. Vältämme kapulakieltä ja lähestymme aiheita, joilla on merkitystä arjessa.

Uusi tapa tehdä tutkivaa journalismia

Nyt tutkiva journalismi ei ole viikoittaisesta lähetysajasta kiinni. Median murrokseen reagoidaan näin konkreettisesti.

- Tämä on uudenlainen tapa tehdä tutkivaa journalismia. Nyt jokainen päivä on keskiviikko. Voimme julkaista juttuja juuri silloin, kun se on ajallisesti sopivinta. Katsojat voivat luottaa siihen, että suurennuslasi on täällä MTV:ssä jatkuvasti osaavan porukan käsissä, tuottaja Hanna Takala kuvailee.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme