Sub toteuttaa yhteistyössä Prisman kanssa poikkeuksellisen slow tv -lähetyksen juhannusyönä

Hihna 247 -lähetys on hidasta televisiota tyylipuhtaimmillaan. Prisma Kaaren kassahihnan toimintaa kuvataan yhteensä 12 tunnin ajan juhannusaattona 23. kesäkuuta.

Hihna 247 -lähetys käynnistyy Prisman Facebook-sivulla juhannusaattona kello 16 ja Subin kolmetuntinen suora tv-lähetys starttaa aattoiltana kello 23.30. Lähetys toteutetaan ilman mainoskatkoja.

Tapahtuman näyttämönä on Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren kassan kassahihna, ja tarkalleen ottaen se kohta hihnaa, johon asiakkaat asettavat ostoksensa ennen kuin kassahenkilö skannaa niistä viivakoodit. Asiakkaita lähetyksessä ei tunnistettavasti näytetä.

– Pohjimmiltaan tässä on kyse mielenrauhasta ja yhteisestä kokemuksesta. Asiakkaiden valinnat tuovat mukaan kihelmöivän elementin: mitä kaupasta ostetaan juhannusyönä? sanoo Subin kanavapäällikkö Lauri Ogawa.

Ohjelmatoteutus tapahtuu kiinteällä, vain osittain etäoperoitavalla kameralla. Mitä kuvassa näkyy on kassahenkilön vastuulla. Näin kassahenkilö ikäänkuin ohjaa ja tuottaa tv-striimiä kassahihnaa liikuttamalla, samalla kun veloittaa ostokset ja tekee asiakaspalvelua.

Myös SOK näkee ohjelmakonseptissa potentiaalia.

– Olemme varautuneet siihen, että hituritv-konseptimme valjastetaan jatkossa myös muuhun käyttöön kaupparyhmässä, toteaa SOK:n johtaja Anne Sassi-Leivonen.

Katsojat voivat osallistua lähetyksen keskusteluvirtaan Prisman Facebook-sivulla.

- Mitä suomalaiset ostavat yöllä? Nyt sitä pääsevät todistamaan kaikki, toki asiakkaiden yksityisyyttä varjellen, sanoo Prisma Kaaren johtaja Ilkka Riiali.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme