Liikkuvan kuvan katselu yhä suositumpaa - mikä kasvattaa ilmiötä?

Liikkuvan kuvan katselu niin MTV:n verkkopalveluissa kuin yleisestikin kasvaa jatkuvasti, eikä loppua tälle kehitykselle ole näköpiirissä.

Ilmiön kasvua tukee niin päätelaitteiden määrän kasvu, sisältötarjonnan laajentuminen kuin myös katselun helpottuminen entisestään, muun muassa uusien sovellusten myötä.

MTV:n netti-tv-palvelu MTV Katsomossa on tehty viimeisen vuoden aikana paljon uudistuksia, joilla on parannettu katselukokemusta tai mahdollisuuksia katsoa suosikkisisältöjä laitteesta, paikasta tai ajasta riippumatta.

Uusilla sovelluksilla voi katsoa myös MTV3, AVA ja Sub -kanavia tv:n omaisesti livenä.

Myös MTV Katsomon tarjonta on parantunut laajempien esitysoikeuksien myötä. Esimerkiksi amerikkalaisia tv-sarjoja on sovellusten kautta tarjolla nyt enemmän kuin nykyisellä mobiilisivustolla.

Kaiken perustana takuuvarma laatusisältö

Netti-tv-katselun kestoa mitataan nyt myös perinteisten käynnistysten rinnalla. Alkuvuoden osalta katselutunteja on kertynyt MTV Katsomossa keskimäärin yli 0,5 miljoonaa viikossa.

Käynnistykset ja kesto kulkevat pitkälti käsi kädessä - mitä enemmän käynnistyksiä sitä enemmän minuutteja.

Kaiken perustana on kuitenkin takuuvarma ammattilaisten tuottama laatusisältö, joka luo puheenaiheita, herättää tunteita ja luo koko kansan ilmiöitä.

Näitä MTV Katsomo tulee tarjoamaan syksyllä monessa muodossa. Luvassa on niin itkua kuin naurua mm. Putouksen, Big Brotherin, Possen ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmien parissa.

Lähde: ComScore DAx

Kirjoittaja: MTV:n tutkimusasiantuntija Kristian Fagerström

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme