Myös videokatselun kestoa mitataan

Kuluvana vuonna MTV:n mainosrahoitteisia videosisältöjä on käynnistetty (MTV Katsomo, upotetut videot ja suoratoisto yht.) tähän mennessä jo lähes 80 miljoonaa kertaa.

Näin monta kertaa suomalainen kuluttaja on äänestänyt MTV:n tarjoaman sisällön puolesta sekä hiirellään että kosketuksellaan tablettinsa tai älypuhelimensa lasiin.

Vakiintunut termi ”käynnistys” ei kerro kuitenkaan totuutta siitä, miten netti-tv-sisältöä käytetään, ja kuinka paljon kuluttaja viettää aikaa sisällön parissa.

Keskiarvo yhdelle käynnistykselle 14 min

Perinteisesti mediat ovat puhuneet käynnistyksistä, mutta nyt olemme alkaneet mittaamaan ja raportoimaan katselun kestoa käynnistysten rinnalla. Se kertoo paremmin tavasta kuluttaa valittua sisältöä”, MTV Katsomon mittaamisesta vastaava tutkimussuunnittelija Antero Pitkänen kertoo.

”Keskiarvo yksittäiselle käynnistykselle on ollut alkuvuonna 14 minuuttia. Meillä on paljon pitkää tuotettua ohjelmasisältöä, joissa katselun kestot ovat täysin eri luokkaa kuin youtubemaisissa lyhyissä kissavideoissa."

"Nettokestoltaan reilun 20 minuutin Emmerdale-jaksoja katsottiin viikolla 34 keskimäärin 15 minuuttia yhtä käynnistystä kohden, kun taas lyhyen web-only -sarjan Young Girl Dream Girlin keskiarvo oli 3 minuuttia. Vaikka Emmerdale jäi käynnistysten valossa alle puoleen YGDG:stä, katsottiin sitä kokonaisuudessaan lähes puolet kauemmin”, jatkaa Pitkänen.

Alkuvuoden osalta katselutunteja on kertynyt keskimäärin yli 0,5 miljoonaa viikossa. Käynnistykset ja kesto kulkevat pitkälti käsi kädessä - mitä enemmän käynnistyksiä sitä enemmän minuutteja.

”Jatkossa käynnistysten ohella tullaan varmasti puhumaan myös kestosta. Nyt ollaan myös askeleen lähempänä sitä, että tv- ja netti-tv-lukuja voidaan raportoida rinta rinnan. TV-mittari -tutkimuksesta vastaavalle Finnpanelille raportoidaan tällä hetkellä kokeiluluontoisesti meidän nettikatselun käynnistyksiä ja katselun kestoja”, päättää Pitkänen.

Lähde: ComScore DAx

Lue lisää

Kirjoittaja: MTV:n tutkimusasiantuntija Kristian Fagerström

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme