Video

Spottiblogi

Me ollaan hävitty tää peli!

”Me ollaan hävitty tää peli”, totesi arvostettu jääkiekkovalmentaja Aimo Nivaska Kummelissa. Syitä häviöön Aimo löysi joka kerta useita. Joskus vastustajan piinkovasta puolustuksesta, saunaillasta Kalervo Kummolan kanssa tai siitä, että vastustajan valmentajalla oli yksinkertaisesti ”***vetin hyvännäköinen muija”.

Näissä mediahommissa tulee välillä hieman sama fiilis kuin Aimolla. Kotimaan mediamarkkina ei kasva. Google ja Facebook dominoivat. Perinteisen median käyttö laskee. Teknisten kumppanien valinta ei onnistu. Perälauta vuotaa.

Kaikki puhuu datasta, mutta ei se mediamyynnin kasvuna näy.

Pomo nalkuttaa ja vaatii koko ajan kaikkea… vaimosta puhumattakaan. Ulkona on myös kylmä.

On helppo antaa snadisti periksi, edes ihan pikkasen.

Mutta toisaalta, mikään ei ole niin siistiä kuin löytää uutta intoa ja nähdä valoa tunnelin päästä. Vähän kuten Tähtien sota -saagan Uusi toivo -osassa, jossa kapinalliset tuhoavat Imperiumin karmaisevan Kuoleman tähden. Itse olen päässyt kokemaan ”uusi toivo” -fiiliksiä MTV:n nettitv-palvelu Katsomon kautta.

Yksinkertaisesti. Katsomo on superseksikäs.

  • Yli 2,2 miljoonaa käyttäjätiliä
  • Yli 500 000 rekisteröitynyttä kuluttajaa käyttää palvelua viikoittain
  • 4 miljoonaa videostarttia viikossa
  • 63 % katselusta tulee kohderyhmästä 15-34 v (laskettu videokäynnistyksien kautta).

Siis kaksi kolmasosaa kulutuksesta tulee kohderyhmältä, jota pidetään vaikeana tavoittaa etenkin kotimaisista medioista, mutta samalla erittäin kiinnostavana suurelle osalla markkinoijia.

Lisäksi MTV Katsomo rikkoi viikolla 9/2018 kaikki käyttöennätykset, eli mm. kirjautuneiden viikkokäyttäjien määrä, videostartit, eri selaimet ja katseluaika.

Katsomon käyttö kasvoi viime vuonna n. 50 % ja tämän vuoden alussa olemme olleet +30 % kasvussa. Ohjelmistossa trendaavat ns. kestosuosikkien Salkkarit, Putous, Emmerdale jne. lisäksi ennätyspaljon myös uusia hittejä.

Esimerkkeinä kotimainen laatudraama Aallonmurtaja, huikean puhuttu Ina <3 Porno, Kaunis elämä, Yökylässä Maria Veitola sekä supersöötti Pandalive 24/7. Uuden modernin & ilmavan käyttöliittymän kautta olemme saaneet tarjoiltua myös ns. longtail -sisältöä entistä tehokkaammin eri kuluttajaryhmille.

Ei peliä olla oikeasti vielä hävitty, se on vasta alkamassa! 

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme