Markkinointi

Spottiblogi

Viihdyttävän syksyn kynnyksellä

Kirjoittaja: Erkka Rantanen

Useimmat meistä ovat jo palanneet lomilta ja aloittaneet syksyn aherruksen sekä vuoden 2017 suunnittelun muun muassa budjetointien mielekkäässä maailmassa.

Kuluneen vuoden aikana mediapanostuksiaan ovat kasvattaneet vahvassa noususuunnassa olevat toimialat kuten moottoriajoneuvot (kasvua 8,9 %), vähittäiskauppa (+5,3 %) sekä lääketoimiala (+4,5%) (Lähde: TNS Gallup). Automaailman mainonnan kasvua on varmasti edesauttanut vahva, n. 15 % kasvu henkilöautojen rekisteröinnissä. Isot onnittelut loistavasta alkuvuodesta kaikille automaahantuojille, mutta eritoten Opelin ja Fordin huikealle kasvulle alkuvuodesta 2016.

Kokonaisuudessaan mediamainonta on n. 1 % pakkasella eli yleisesti ottaen markkinoinnin ja mediamainonnan vire on enemmän odottava kuin yltiöpositiivinen. Etenkin printti-, mutta myös tv-mainonnan, tulee entistä konkreettisemmin ja selkeämmin osoittaa oma erinomaisuutensa osana mainostajan markkinointiviestintää. Vaikka markkinoilla löytyy selkeästi kysyntää, ovat tunteet ja ajatukset ko. medioiden toimivuudesta omien tavoitteiden edistämiseksi ristiriitaiset.

No, kaikki tiedämme, että omien tavoitteiden rakentamisen myötä tulee usko omaan tekemiseen, ja sitä kautta muodostuu myös markkinointiviestinnälle ja mainonnalle oma roolinsa. Näiden omien tavoitteiden suhteen mekin Pöllölaaksossa painimme päivittäin, jotta saamme syksyn erinomaisen, ”koko ilta kotimaista” tarjontamme toimimaan konkreettisten näkemysten kautta ja mainostajien tavoitteet huomioiden. Samalla rakennamme sisällöllisesti ainutlaatuista vuotta 2017, joka on myös 60-vuotiaan MTV:n juhlavuosi.

Kaupallisen tv:n katsominen on kesä-elokuussa selkeästi urheilumaailman puristuksessa, mikä näkyykin noin 20 % :n vaikutuksena kaupallisten tv-kanavien katsojamäärissä. Me suomalaiset olemme edelleen vahvasti urheilukansaa!

Kohta urheilut on urheiltu ja Pöllölaaksossa katse on vahvasti syksyn kotimaisessa lumovoimassa, joka näkyy niin MTV3:n, AVAn, Subin kuin uudistuneen MTV Katsomon puolella. Tervetuloa seuraamaan ainutlaatuisia ilmiöitä mm. Posse, Maajussille morsian, Tähdet, tähdet, Ensitreffit alttarilla ja Exiä rannalla -ohjelmien sekä monen muun kotimaisen viihdeilmiön parissa.

Kaupallista menestystä syksylle toivottaen,

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme