Ilmiöt

Spottiblogi

Kilpailijasta kumppaniksi - miksi kannattaa tehdä yhteistyötä?

Kirjoittaja: Tapio Haaja

Lähiaikoina olen päässyt sekä miettimään teemaa yhteistyö että tekemään konkreettisesti yhteistyötä - kilpailijoiden kanssa. Kilpailijoistamme on tullut nimittäin myös kumppaneitamme perustamamme MTV Videoverkoston myötä.

Uskon, että yhteistyö on avain niin suomalaisten medioiden kuin yritysten kilpailukyvyn varmistamiseen. Kumppaneiden vahvuuksien hyödyntäminen yhteistyöllä mahdollistaa yrityksen keskittymisen juuri heidän fokusliiketoimintaansa.

Esimerkiksi Apple ja Samsung ovat verisiä kilpailijoita, mutta siitä huolimatta Samsung valmistaa suurimman osan iPhonen ja iPadin prosessoreista. Jos maailman suurimmat ja rikkaimmatkin yritykset tarvitsevat yhteistyötä pärjätäkseen, en usko että kenelläkään suomalaisella medialla, tai yrityksellä, on enää varaa yksin odotella norsunluutornissaan entisten aikojen paluuta.

Miksi yhteistyötä kannattaa tehdä? Kävin puhumassa aiheesta MTV:n Head of Online Solutions Pasi Raassinan kanssa #Digitalist TBWA Marketing Forum -tapahtumassa 26.1.2016. Vaikka puhuimme aiheesta suomalaisten medioiden lähtökohdista, voi asiaa miettiä yhtä hyvin suomalaisen yritysmaailman näkökulmasta.

Toivottavasti nämä 15 minuuttia herättävät sinussa ideoita ja oivalluksia yhteistyöhön:

PS. Jos et halua katsoa videota, löydät 5 syytä yhteistyöhön listattuna myös MTV Videoverkosto -kumppanimme Aller Median Wau-blogista.

Lisätietoa MTV Videoverkostosta löydät täältä tai saat allekirjoittaneelta :)

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme