Video

Spottiblogi

Videotuotekehityksen sietämätön keveys – uusi tuotteistus loppusyksystä

Videomainonnan tuotekehitys on luonnollisesti tiimimme päivittäistä työtä. Olemme jo jonkin aikaa kehittäneet uudenlaista videotuotteistusta vastataksemme paremmin asiakkaidemme videomainonnan tarpeisiin. 

Uudistusten lähtökohtana ovat tutkimustulokset** siitä, että mainonta toimii netti-tv-palveluissa (kuten MTV Katsomo ja Nelosen Ruutu) erittäin hyvin sekä mainonnan huomioarvojen että ekonometristen mallinnusten kautta analysoidun mainonnan tuottavuuden näkökulmasta. Netti-tv:n suurin vahvuus on laadukas mainoskokemus: mainoksissa on äänet päällä, ruudulla ei ole muuta kilpailua huomiosta ja kuluttajalla on netti-tv-sisällöissä vahva katsomisaie.

Olemme analysoineet Suomen videomarkkinaa sekä kotimaisen että ulkomaisen kilpailun kautta. Jos MTV:n videomainonnan vahvuus on erityisesti mainoskokemuksessa, ovat taas erityisesti ’Ameriikan’ isot kilpailijamme (Google ja Facebook) hyviä mainonnan kohdentamisessa.

Analyysimme pohjalta markkinoilta puuttuu toimija, joka pystyisi yhdistämään nämä kaksi (laadukas mainoskokemus ja tarkka kohdennettavuus) videomainonnan vaikuttavuuteen merkittävää tekijää.

Tähän tarpeeseen tuomme syksyllä uuden videomainonnan huipputuotteen: MTV Video Premiumin.

Mikä on sitten niin premiumia?

Ensinnäkin, tunnistamme jokaisen käyttäjän ja kohdennamme mainontaa käyttäjän itse antamaa kirjautumistietoa hyödyntäen. Toiseksi, takaamme videokontaktit 100 % loppuunkatsotuille videoille eli asiakas maksaa vain näistä kontakteista. Lisäksi asiakas voi kontrolloida toistoa per käyttäjä, eikä per selain/päätelaite (kuten perinteisesti).

Olemme MTV:llä etuoikeutetussa tilanteessa, koska meillä on runsaasti mainosinventaaria sekä pitkän laatusisällön (Katsomo) että lyhyiden klippien (MTV.fi ja MTV Videoverkosto) yhteydessä. Ja mikä parasta: molempien sisältömuotojen kulutus on voimakkaassa kasvussa.

Lyhyen videon mainosinventaarin kasvu mahdollistaa sen eriyttämisen omaksi tuotteekseen, jolle annoimme napakan nimen: MTV Video Short. Lyhyen sisällön ns. preroll-mainonta on laadukasta ja hyvin kilpailukykyisesti hinnoiteltua. Lyhyen sisällön kulutus tulee käytännössä selainkäytöstä eli tuote soveltuu myös oivallisesti dataohjattuun ohjelmalliseen ostamiseen.

Lyhyet ja pitkät sisällöt yhdistävä tuote on taas se kaikista tavoittavin videomainonnan muoto MTV:llä. Sen nimi kertoo kaiken: MTV Video Reach.

Uusi videomainonnan tuotteistus tulee markkinoille loppusyksystä, jolloin päivitämme myös hinnat ja muut tiedot Spotti.fi-sivustolle. Kuulemme mielellämme kommentteja, miltä uusi videomainonnan tuotteistuksemme vaikuttaa. Itse luotamme siihen vahvasti :) 

* Lähteet: Channel 4 UK: VOD-mainonnan tehokkuus,”Do we watch video differently on smaller screen?” / MarketShare, Evaluating Tv Effectiveness in a Changed Media Landscape  ja Videology, Understanding The True Impact of Video Advertising

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme