Tutkittu: Nuoret naiset avaavat telkkarin MTV3-kanavalta

MTV3 on selvästi suosituin tv-katselun aloituskanava alle 45-vuotiaiden naisten joukossa, kertoo alkuvuodesta tehty paneelitutkimus. MTV3 koettiin myös viihdyttävimpänä kanavana ja Sub hauskimpana.

Noin 40 % alle 45-vuotiaista naisista aloittaa katselun MTV3:lta, kun seuraavaksi suosituin TV1 jää alle 20 %:n. 

Nuorissa miehissä MTV3 ja TV1 ovat kutakuinkin tasavertaisia. Yli 45-vuotiaissa naisissa ja miehissä TV1 on luontaisin aloituskanava ja MTV3 seuraava.

Jos aloituskanavalta ei tule mieluisaa ohjelmaa, nuoret naiset ja miehet valitsevat seuraavaksi Nelosen tai Subin, nuoret miehet myös TV2-kanavan.

Vanhemmissa kohderyhmissä kanava vaihtuu todennäköisimmin TV2:lle tai Neloselle, jos TV1:ltä tai MTV3:lta ei tule mieluista ohjelmaa.  

MTV3 koetaan kaikista viihdyttävimpänä, Sub hauskimpana

MTV3-kanava koetaan kaikkein viihdyttävimpänä ja monipuolisimpana tv-kanavana. Sub puolestaan koetaan hauskimpana. TV1 on mielikuvaltaan laadukkain, luotettavin ja se tuottaa eniten puheenaiheita. Fox on puolestaan yllättävin ja rohkein.

Nuoremmissa naisissa ja miehissä MTV3-kanava erottuu muista kaupallisista selvästi seuraavissa mielikuvissa: yhteen tuova, yhteisöllinen, laadukas ja luotettava.

MTV selvitti kanavien mielikuvia ja preferenssejä Nepan Cint-paneeleissa tekemän online-kyselyn avulla helmi-maaliskuussa 2016. Vastaajina oli lähes 1000 15-74-vuotiasta suomalaista.

Lisätiedot:

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme