Kingi oli alkuvuoden katsotuin viihdeohjelma

Television katselumäärä pysyi alkuvuonna korkealla tasollaan. Vain helmikuussa katselu väheni edellisvuoteen verrattuna olympialaisista johtuen. MTV:n kaupallinen katseluosuus on ollut alkuvuonna tavoitteessaan eli lähes 50 %. Lue lisää MTV:n alkukevään luvuista!

Viihdehitit ja arki-iltojen vahvuudet

Alkuvuoden katsotuin viihdeohjelma oli Kingi, jonka keskikatsojamäärä per jakso oli yhteensä 1,4 miljoonaa. Tähdet, tähdet sai sekin keskikatsojamääräksi yli 900 000 per jakso ja Maajussille morsian yli 800 000.

MTV3:lla alkuillan katselu arkipäivisin on vahvistunut. Suosikkidraama Salatut elämät sai keskimäärin miljoona katsojaa per jakso ja oli katsotuin kotimainen draama.

600 000 – 700 000 keskikatsojamäärän välille sijoittuivat MTV3:n Suomen surkein kuski, Tuubi, Hinnalla millä hyvänsä, Pop’n Roll ja AVA:n Ensitreffit alttarilla. AVA on ollut koko alkuvuoden hienosti katseluosuustavoitteessaan.

(*Kts. lähde kokonaiskatseluluvuille)

MTV3:n Uutisten katselu kasvoi

MTV3:n uutiskatselu kanavan kohderyhmässä kasvoi tammi-huhtikuussa noin 10 %.

Seitsemän uutiset on nostanut katsojamääriään etenkin arkisin. Tammi-huhtikuussa lähetysten keskikatsojamäärä 540 000 on korkein sitten vuoden 2007, arkipäivinä keskiarvo nousee 577 000:een.

Myös Kymmenen uutisten katselu on pitkällä trendillä noususuuntainen. MTV3:n osuus primen uutis- ja sääohjelmien katselusta on noussut jo 55 prosenttiin.

Katsomon ja MTV.fin huhtikuu

MTV Katsomossa tehtiin huhtikuussa 10,6 miljoonaa käynnistystä. Korkeimmat keskikatsojamäärät saivat Salatut elämät ja Fitnesspäiväkirjat.

Mtv.fi tavoitti huhtikuussa keskimäärin 1,6 miljoonaa eri kävijää viikossa ja oli viidenneksi suurin sivusto. MTV Katsomon ja Urheilun selainmäärät olivat kasvussa.

MTV Radioiden alkuvuosi

Tammi-maaliskuussa MTV Radiot tavoittivat vajaan 1,8 miljoonaa kuulijaa viikossa ja saivat 25 % osuuden kaupallisten kanavien kuuntelusta. SuomiPOP meni hienoisesti Novan ohi viikkotavoittavuudessa.


*Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, 4-vuotiaat, kaikkien esityskertojen ja MTV Katsomon keskikatsojamäärät yhteenlaskettuna

Lähteet: Finnpanel TV-mittaritutkimus, ComScore Dax, Finnpanel KRT

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme