Salatut elämät on ykkönen

Tutkittua:

Salatut elämät on suosituin tv-sarja millä mittarilla tahansa tarkasteltuna. Sarja on kestänyt yleisön suosikkina jo neljättätoista vuotta.

Vuoden aikana ohjelmaa katsoo TV:stä 4,1 miljoonaa suomalaista eli 85 prosenttia 10 vuotta täyttäneistä. Yhden jakson keskikatsojamäärä TV:ssä on noin 860 000. Lisäksi jaksot keräävät käynnistyksiä Katsomossa noin 80 000 per jakso.

Kysyimme keväällä ja syksyllä avoimella kysymyksellä laajalta ja edustavalta otokselta 15–54-vuotiaita suomalaisia: ”Mikä on suosikkiohjelmasi TV:ssä juuri nyt?”. Ohjelmamieltymykset toki jakaantuvat paljonkin, mutta molemmilla kerroilla Salatut elämät nousi kirkkaasti ykkössijalle 11 %:n kannatuksellaan.

Salatut elämät on pitänyt suuret katsojamäärät tasaisesti korkeina jo vuosikausia. Katseluosuus on hämmentävän suuri nuorissa kohderyhmissä. Yli puolet 10–24-vuotiaista tv:n äärellä olevista nuorista on virittänyt arkena Salattujen elämien aikaan juuri MTV3-kanavan. Ja jos jaksoa ei ole nähty livenä, se katsotaan Katsomosta. Katsomossakin ohjelman profiili on nuorisovoittoinen: 70 % on alle 25-vuotiaita.

Ohjelman tuottaja Sarita Harma: Mikä on Salattujen elämien pitkäikäisen suosion salaisuus?

"Salaisimmat reseptit on syytä pitää visussa tallessa..., mutta monta tuttua uskomusta on käytössä: ihmisen kunnioittaminen, herkkä havainnointi, luottamus, rohkeus ja leikkimieli. Salatuissa elämissä on upea työryhmä ja korkea ammattitaito. Tämän vuoden aikana he ovat tehneet 180 jakson lisäksi kokopitkän kotimaisen elokuva, jonka ensi-ilta on 5. joulukuuta, sekä 10-osaisen Net-only -draamasarjan."

Lähde: Finnpanel, TV-mittaritutkimus ja kyselytutkimus Cintin paneeleissa kevät ja syksy 2012. Lisätiedot tutkimuspäällikkö Taina Mecklin, taina.mecklin (a) mtv3.fi

Lue lisää

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme