TotalTV-mittaus kertoo, mitä ohjelmia suomalaiset katsovat päätelaitteesta riippumatta

TotalTV-mittaus laajentaa TV-mittaritutkimusta koskemaan myös Yle Areenan, MTV Katsomon ja Ruudun katselua aiempaa yksityiskohtaisemmin. TV-valuuttaa TotalTV ei ainakaan vielä muuta, mutta auttaa miettimään tv- ja online-kanavien välistä balanssia.

TV:n katselua on mitattu tv-vastaanottimiin liitetyllä mittarilla yli 30 vuotta. Finnpanel Oy:n toteuttama tutkimus on edustava, luotettava, nopea, tarkka ja toimii erinomaisesti kaupankäynnin valuuttana.

TV-sisältöjen katselu on kuitenkin laajentunut myös muihin laitteisiin kuin televisioon. Online-katselua mitataan ja analysoidaan erilaisilla online-analytiikan välineillä. Tätä katselua ei kuitenkaan tähän mennessä ole voitu verrata TV-mittaritutkimuksen väestöä edustaviin ja kohderyhmäkohtaisiin lukuihin.

TotalTV-mittauksessa sisältöjen katselu mitataan kaikilta päätelaitteilta, myös mobiililaitteista. Mittaus yhdistää tietoa TV-mittaritutkimuksen paneeliperheistä ja tv-yhtiöiden videomittauksesta.

Uuden TotalTV-mittauksen avulla näemme, miten ohjelman katselu jakautuu eri katselutapoihin eli tv:n kautta ja tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen kautta tapahtuvaan katseluun sekä ennakko-, live- ja jälkikäteen katseluun.

Joillain ohjelmilla ja etenkin nuoremmissa kohderyhmissä online-katselun määrä on suurempi kuin offline-katselun. Ilman tätä tietoa on vaikea arvioida eri ohjelmien menestystä ja merkitystä eri kohderyhmissä – ja tehdä oikeita valintoja esim. jatkotilausten suhteen.

Mainostajalle TotalTV kertoo, miten näkyvyys ohjelmassa kertyy eri päätelaitteilta. TV-valuuttaa TotalTV ei ainakaan vielä muuta, mutta auttaa toivottavasti mediatoimistoja ja mainostajia miettimään tv- ja online-kanavien välistä balanssia.

Tarkoitus on tuoda mainosrahoitteiset online-kanavat mediatoimistoilla käytettävissä olevaan optimointiohjelmaan, jolla voi arvioida esim. MTV Katsomon tuomaa nettotavoittavuuden lisää eri kokoisissa kampanjoissa ja kohderyhmissä.

Lue lisää TotalTV-mittauksesta Finnpanelin sivuilta.

Käytämme Spotti.fi-sivustollamme evästeitä parantaaksemme palvelumme käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme