Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Ei enää koskaan kuivaa broileria! Helppo niksi takaa mehevän lopputuloksen

Broilerin rintafileet ovat helppoa ja maistuvaa grilliruokaa, mutta ne paistuvat helposti liian kuiviksi. Tällä vinkillä saat rintafileistä taatusti meheviä.

Paras tapa varmistaa broilerinrinnan mehevyys on olut-suolaliemessä marinoiminen. Tällä valmistustavalla broilerin solut imevät itseensä nestettä, jolloin liha pysyy mehevänä grillattaessa. Suola estää tehokkaasti lihanesteiden ulospääsyn, jolloin kosteus pysyy lihan sisällä.

Makua oluesta, muita mausteita ei tarvita

Mehevyyden takaaminen vaatii hieman etukäteissuunnittelua, sillä parhaimman lopputuloksen saat pitämällä lihoja olut-suolaliemessä noin 12 tunnin ajan. Broilerinfileet kannattaa laittaa maustumaan jo heti aamusta, jolloin ne ovat maukkaimmillaan illan grillijuhlissa. Tarvittaessa parinkin tunnin maustuminen riittää. 

Pelkässä suolaliemessä marinoiminen pitää lihan toki mehevänä, mutta erittäin maukkaan lopputuloksen saat käyttämällä liemen pohjana olutta. Suolalla ja oluella marinoidut broilerit eivät tarvitse muita mausteita, vaan ne voi grillata sellaisenaan. Lopputuloksena on mehevä, sopivan suolainen ja hieman maltainen broilerinfilee.

Olut-suolaliemi broilerille

4 broilerin rintafilettä
0,33 l pullo olutta
0,5 dl suolaa
0,5 dl ruskeaa sokeria

Laita kaikki ainekset kulhoon. Varmista, että lihat peittyvät kokonaan marinadiin. Peitä kulho huolellisesti kelmulla. Voit vaihtoehtoisesti laittaa ainekset ilmatiiviiseen uudelleen suljettavaan pussiin.

Ennen grillausta pyyhi liha talouspaperilla ja grillaa kypsiksi. 

Vinkki: Lisää marinadin joukkoon lempiyrttejäsi ja mausteita tuomaan lisää makua. Kokeile esimerkiksi valkosipulia tai rosmariinia. 

Lähde: Popsugar

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme