Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Grillaaja! Pidä näitä mausteita aina kaapissasi

Muutaman perusmausteen avulla teet grilliateriastasi helposti maistuvaa. Pidä näitä mausteita aina kaapissasi grillaushimon varalta. 

Grillaaminen on hyvä tapa valmistaa herkullista kesäruokaa ilman monimutkaisia raaka-aineita. Nämä mausteet kuuluvat jokaisen grillaajan perusvarusteisiin. Löytyväthän nämä kaapistasi? 

Suola ja pippuri

Suola ja pippuri ovat tärkeitä perusmausteista, niin myös grillaajalle. Pidä suolaa aina ulottuvillasi, mieluiten useampiakin laatuja. Hieno suola sopii hyvin perusmaustamiseen, hiutaleinen sormisuola puolestaan viimeistelee mehevän pihvin. Karkea suola taas sopii hyvin maustesekoituksiin ja kalan suolaamiseen.

Ketsuppi ja BBQ-kastike

Pidä jääkaapissasi aina varalla hyvää BBQ-kastiketta. Lempikastikkeesi voi löytyä joko kaupan valikoimista tai itse tekemällä, joten kannattaa kokeilla rohkeasti uusia tuotteita ja reseptejä.

Pidä kaapissa aina myös ketsuppia, sillä sen avulla on helppo valmistaa omia BBQ-kastikkeita. Myöskään oman ketsupin tekeminen ei ole vaikeaa ja lopputulos on herkullinen.

Fariinisokeri

Fariinisokeri kuuluu ehdottomasti grillaajan maustevalikoimaan. Fariinisokeri ei ole ainoastaan makeiden hedelmäherkkujen maustaja, vaan kuuluu olennaisena osana myös suolaisiin grillikastikkeisiin. Fariinisokerin mehevä koostumus on täydellinen makupari grillatulle lihalle.

Etikka

Grillatessa on hyvä pitää käsillä monipuolista etikkaa. Etikkaa voi käyttää niin kastikkeiden kuin marinadienkin maustamiseen, mutta myös lihan mureuttamiseen. Etikka kuuluu myös grilliruoan klassikkolisukkeen, coleslaw-salaatin valmistukseen. 

Hunaja

Hunaja on erinomainen raaka-aine lähes mihin tahansa marinadiin. Hunaja korostaa erilaisten kastikkeiden makuja ja toimii hyvin myös vahvojen makujen pyöristäjänä. Grillissä karamellisoitunut hunaja tuo ruokiin herkullista makua ja kaunista väriä.

Paprikajauhe

Paprika on kesäkokin tärkeä mauste, sillä sen maku sopii erinomaisesti grilliin. Hyvin varustetuissa kaupoissa paprikajauhetta myydään myös savunmakuisena, jolloin se sopii erityisen hyvin juuri grillimausteeksi. 

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme