Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Haluatko superhyvää pizzaa? Tämä väline kannattaa ehdottomasti hankkia!

Täydelliseen pizzaan tarvitaan tarpeeksi kuumat kypsymisolosuhteet, maukkaita täytteitä sopivassa suhteessa ja mieluiten myös pizzakivi.

Näin valmistat superhyvän pizzan grillissä:

Paras pizza syntyy kuumissa olosuhteissa

Aidot italialaiset pizzat paistetaan vain muutaman minuutin ajan yli 500-asteisessa uunissa. Kotiuunia ei saa lämmitettyä näin kuumaksi, mutta kotona pizzat kannattaa paistaa esilämmitetyssä uunissa vähintään 250 asteessa. Grillissä pizzan saa paistettua kuumemmissakin olosuhteissa.

Hanki pizzakivi!

Täydellisen rapean ja maukkaan pizzapohjan saa aikaiseksi puulämmitteisessä grillissä. Paista taikinapohjaa ensin raakana muutaman minuutin ajan, käännä pohja ja aseta päälle kastike, juusto ja muut täytteet. Käytä apunasi pizzakiveä, jota voit hyödyntää myös uunissa. Pizzakivi takaa rapean lopputuloksen, eikä pohja jää raa'aksi. Laita pizzakivi uuniin tai grilliin lämpenemään jo esilämmityksen aikana.

Tarkkana täytteiden määrän kanssa

Pizzan valmistuksessa ei todellakaan tarvitse kilpailla täytteiden määrässä. Hyvä tasapaino kannattaa pitää mielessä: sopivasti täytteitä, kastiketta, juustoa ja pizzapohjaa. Jos täytteitä on liikaa, pizza muuttuu helposti veteläksi, eikä taikina paistu kunnolla.

Hyvä pizzapohja ja tomaattikastike kaiken a ja o

Panosta itse tehtyyn pizzapohjaan, äläkä kiirehdi pizzataikinan kohotuksen kanssa. Parhaissa italialaisissa pizzerioissa pizzataikinaa kohotetaan kylmässä useamman päivän ajan. Myös tomaattikastikkeeseen kannattaa panostaa. Näitä herkkuja ei kannata ostaa valmiina!

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme