Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Kääntele pihviä oikein grillissä – kypsyminen nopeutuu jopa 30 prosentilla

Monella on pihvin grillaamiseen oma rutiininsa, johon sisältyy myös se, kuinka monta kertaa pihvi käännetään grillauksen aikana. Kuinka monta kertaa sinä käännät pihvin grillatessasi?

Jotkut vannovat sen nimeen, että pihvi käännetään vain kerran grillaamisen aikana, kun toiset saattavat kääntää pihviä lukuisia kertoja. Serious Eats -sivuston mukaan tällä kertaa useamman kerran pihviä kääntävät toimivat pihvin nopean kypsymisen kannalta oikein.

Kääntely nopeuttaa kypsymistä

Kun pihviä kääntelee useamman kerran grillausoperaation aikana, pihvi paistuu parhaimmillaan jopa 30 prosenttia tavallista nopeammin. Tämä johtuu siitä, että kääntelemisen ansiosta pihvin kumpikin puoli pysyy kuumana, ja kypsentää siten lihaa silloinkin, kun puoli ei ole grilliä vasten. Lisäki kypsyminen tapahtuu tasaisemmin silloin, kun pihvi ei ole samassa asennossa pitkiä aikoja.

Lähde: Serious Eats

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme