Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Kokki tyrmää yleisen uskomuksen: Pihvin kypsyyden voi sittenkin selvittää näin helposti!

Palkitun amerikkalaiskokin mukaan pihvin kypsyyden testaamiseen ei tarvita sen ihmeempiä niksejä.

Internet on pullollaan erilaisia niksejä ja kikkakolmosia pannulla tai grillissä tirisevän pihvin kypsyyden selvittämiseen. Yksi yleisimmistä nikseistä lienee niin sanottu "käsitesti", jossa pihvin kimmoisuutta verrataan oman käden kimmoisuuteen.

Grillausekspertti ja palkittu amerikkalaiskokki Chris Schlesingerin mukaan tällaiset niksit on kuitenkin tarkoitettu ravintolakeittiöihin.

– Käsitesti on tarkoitettu ravintolakokeille, jotka paistavat lukemattomia pihvejä putkeen. Heillä on parempi käsitys siitä, miltä pihvin pitäisi tuntua täydellisen kypsänä. Kotikokeille tämä ei kuitenkaan ole kovinkaan käytännöllinen niksi.

Pihvin leikkaaminen sittenkin sallittua

Mitä Schlesinger sitten ehdottaa? Vastoin kaikkia aiempia suosituksia, kokin mielestä on täysin ok leikata pihviä kypsyyden tarkistamiseksi.

– Leikkaa pihvistä pieni pala ei-niin-näkyvästä kohtaa ja kurkkaa sisään. Näin minäkin selvitän pihvin kypsyyden, kun grillaan kotona.

Pihvin leikkaamista paistamisvaiheessa on yleisesti pidetty huonona ideana, sillä sen on uskottu vaikuttavan pihvin mehevyyteen nesteiden valuessa ulos. Schlesingerin mukaan nestehävikki on kuitenkin niin pientä, että sillä ei ole mitään merkitystä lopputulokseen. Ainoastaan leikkaamastasi pienestä palasta saattaa tulla kokin mukaan sitkeämpi.

Suurempi virhe kokin mukaa on se, että pihvin jättää kypsymään grilliin tai pannulle niin pitkäksi aikaa, että se on täysin valmis. Pihvi kannattaa ottaa lämmöstä pois lepäämään jo minuutteja ennen tavoiteltavaa kypsyyttä.

– Pihvi jatkaa aina kypsymistään, kun se otetaan pois pannulta tai grillistä. Pihvi kypsyy vielä useamman asteen.

Lähde: Epicurious

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme