Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Loppukesän äijämättö: Pekonipommi kätkee sisälleen lihaisan yllätyksen!

Äijäporukan illanvieton kruunaa vaikkapa tämä "pekonipommi". Testaa resepti!

Lihapmureketta vai pekonia? Ehkä kumpaakin! Testaa tämä Aussie Grillerin pekonipommiksi kutsuttu resepti, josta riittää suuremmallekin porukalle syötäväksi.

Tarvitset:
2 kg porsaan jauhelihaa
1 1/2 tl suolaa
1 tl valkopippurijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua salviaa
2 tl cayenne-pippuria (halutessasi)
1 kg pekonisiivuja
250 g paistettuja pekonipaloja
BBQ-kastiketta

VINKKI: Tällä reseptillä annoksesta tulee iso. Tee pienempi mureke pienemmälle porukalle!

Tee näin:
1. Sekoita kulhossa jauhelihaan mausteet: mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulijauheella, salvialla ja cayenne-pippurilla. 
2. Puno seuraavaksi pekonisiivuista "kudos". Katso mallia Aussie Grillerin videolta alta!


3. Tee sitten jauhelihasta reilun sentin paksuinen levy. Voitele levy BBQ-kastikkeella. Ripottele päälle vielä paistettuja pekonipaloja.
4. Rullaa lihalevy murekkeeksi ja asettele pekonikudoksen päälle. Kieritä mureke vielä pekonikudoksen sisään rullalle.
5. Pekonipommin kypsyminen grillillä epäsuorassa lämmössä vie noin 3–3,5 tuntia.
6. Tarjoile murekeviipale esimerkiksi hampurilaissämpylöiden välissä coleslawn kera!

Kuinka pekonipommi valmistuu? Katso Aussie Grillerin video!

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme