Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Nerokas tapa valmistaa popcorneja – täydellinen lopputulos grillissä tai hellalla

Amerikkalainen julkkiskokki Alton Brown opastaa, miten popcorneista saa valmistettua täydellisiä teräskulhossa.

Unohda tylsät mikropopparit – saat aikaan taatusti maistuvampia popcorneja, kun valmistat ne teräskulhossa hellalla tai vaikkapa kaasugrillissä. Amerikkalainen, televisiosta tuttu julkkiskokki Alton Brown vannoo, että parhaat popcornit syntyvät, kun käytät niiden valmistamiseen apuna laakeaa teräskulhoa, alumiinifoliota sekä hyvää öljyä ja suolaa.

Lisää suola jo jyvien päälle!

Brown suosittelee popcornien valmistamiseen esimerkiksi maapähkinäöljyä. Kulhoon kaadetaan ensin kolme ruokalusikallista öljyä, sen jälkeen noin 1,2 desilitraa popcornjyviä ja lopuksi vielä päälle hienoa suolaa.

– Suola kannattaa ehdottomasti lisätä jo ennen popcornjyvien poksauttamista, jolloin se imeytyy poppareihin paremmin, Brown vinkkaa.

Tämän jälkeen teräskulho peitetään palalla alumiinifoliota ja folioon tökitään reikiä esimerkiksi haarukan avulla. Sitten kulho asetetaan hellalle tai vaikkapa kaasugrilliin suoraan lämpöön.

– Ota kulhosta kiinni grillipihdeillä ja heiluttele kulhoa jatkuvalla liikkeellä edes takaisin lämmössä. Poksahtelu ei ala heti, mutta liike on tärkeää, jotta poksahtaneet jyvät eivät pala. Poksahtelun loppuvaiheessa kannattaa heiluttamisvauhtia lisätä entisestään.

Lopputuloksena saat täydellisen maistuvia popcorneja! Voit halutessasi lisätä joukkoon vielä muutaman ruokalusikallisen voisulaa, jos voipopparit ovat makuusi.

Katso videolta, miten niksi toimii:

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme