Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Pitääkö pihvi maustaa ennen vai jälkeen paistamisen? Tässä oikea tapa

Missä vaiheessa valmistusta pihvi kannattaa maustaa? Lue kokin vinkit!

Miten valmistuu täydellinen pihvi? Ennen paistamisen aloittamista on syytä muistaa, että että pannun pitää antaa lämmetä riittävän kuumaksi. Pihvejä ei myöskään kannata paistaa jääkaappikylminä. Ne kannattaa ottaa jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön odottamaan paistoa. 

Pihvit kannattaa myös maustaa ennen, kun ne laitetaan paistumaan.

– Pippuri kannattaa ehdottomasti lisätä pihviin jo ennen paistoa, sillä pippurista tulee paistaessa pehmeämmän makuista, jopa kahvimaista, kokki Aki Wahlman vinkkaa.

Naudanlihapihvin sisälämpötilat:

Raaka/verinen 48°C
Medium 54°C
Kypsä 62°C

Ruskista pinnat pannulla tai grillissä, anna kypsyä uunissa

Anna pihvien paistua rauhassa noin minuutin verran molemmilta puolilta, jotta saat lihaan kauniin ruskean pinnan. Tämän jälkeen pihvit kannattaa kypsentää loppuun uunissa.

Wahlmanin mukaan kypsennysajan voi laskea pihvin paksuudesta. Jos pihvi on kolme senttiä paksu, se laitetaan 180 asteiseen uuniin kuudeksi minuutiksi.

Kypsennyksen lopuksi pihvien annetaan vielä vetäytyä vähintään kaksi minuuttia.

Lähde: Atria Klubi

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme