Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Tässä se nyt on: Täydellisen hampurilaisen matemaattinen kaava

Ruokiin erikoistunut tiedemies on laskenut matemaattisen kaavan täydelliselle hampurilaiselle. Pihviä tulisi kypsentää 8,5 minuuttia ja kääntää ainoastaan kerran. Täytteiden tulisi painaa 60 prosenttia hampurilaisesta.

Täydellistä hampurilaispihviä tulisi paistaa ensin 4,5 minuuttia toiselta puolelta ja sitten 4 minuuttia toiselta. Pihvin tulisi myös olla käsin paineltu 1,5 senttimetrin paksuiseksi.

Ruokiin erikoistunut tiedemies, tohtori Stu Farrimond on laskenut tarkan matemaattisen kaavan täydellisen lopputuloksen saamiseksi:

4x = 13.5l + 6.0t + 8.8c + 21.0k

Kaavassa X tarkoittaa paistamattoman jauhelihapihvin painoa, L salaattia, T tomaattia, C juustoa ja K kastiketta.

Käännä pihvi vain kerran

Tutkimuksessa käy ilmi, että optimaalinen maku saavutetaan pihvin paistamisella grillissä 150–180 asteessa. Jos paistolämpötila on yli 180 astetta, pihvistä tulee kuiva. Jos taas lämpötila jää alle 150 asteen, pihvi jää liian raa’aksi.

Hampurilaispihvi menettää kolmanneksen painostaan kypsennyksen aikana. Maukkaat nesteet säilyvät pihvissä, kun sen kääntää vain kerran.

Täydellisessä hampurilaisessa maut yhdistyvät yhdellä puraisulla. Ketsupin tulisikin olla levitetty tasaisesti burgerin väliin. Tomaatit luisuvat helposti pois hampurilaisen välistä, joten ne tulee sijoittaa kauas reunoista. Juusto sulaa sopivaksi, kun se asetetaan jauhelihapihvin päälle.

Täydellisen quarter pounderin salaisuus

Ohjeet täydellisen quarter pounder -hampurilaisen tekemiseen ovat tarkat! Välissä tulisi olla 12 grammaa jäävuorisalaattia, kaksi 1cm paksua tomaattisiivua (paino 12g kappale), yksi siivu juustoa (paino noin 23g) sekä loraus (5,5 grammaa) ketsuppia tai kastiketta mausteeksi. Kaavaa käyttäen pihvin tulisi painaa tällöin noin 140 grammaa.

Lähde: Daily Mail

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme