Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Unohda palaneet tähkät! Helppo niksi mullistaa maissin grillaamisen

Maissit palavat grillissä erityisen helposti, mutta helpolla niksillä niistä saa grillattua kauniita, keltaisia yksilöitä.

Niinkin yksinkertaisella niksillä, kuin folioon käärimällä maissintähkät kypsyvät huomattavasti tasaisemmin kuin sellaisenaan grilliritilällä. Etenkin tottumaton grillaaja saa aikaa keskittyä muihin grillattaviin raaka-aineisiin, kun maissit käärii suosiolla folioon.

Folioon käärimisellä on useita etuja

Kun maissin grillaa foliossa, voi sen maustaa voilla, suolalla tai öljyllä jo ennen grillaamista, kun niitä lisää maissiin jo käärimisvaiheessa. Parhaimmillaan maissi ehtii maustua folion sisällä jopa paremmin kuin sellaisenaan grillattuna.

Folioon käärityn maissin voi grillata suoralla lämmöllä, sillä niiden palamista ei tarvitse pelätä. Tavallisesti maissintähkän kypsyminen vie grillissä noin 15 minuuttia.

Kun maissi on kääritty folioon, se kestää odottamista paremmin kuin sellaisenaan grillattu maissi. Tästä syystä folioon käärimistä kannattaa harkita myös silloin, kun on odotettavissa, että ruoat joutuvat odottamaan tovin valmiina ennen tarjoilua.

Lähde: Serious Eats

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme