Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Grillausta vähällä vaivalla: Yksinkertainen vinkki pitää kalan mehevänä

Tuore, grillattu kala on yksi kesän parhaimmista iloista. Kala pysyy varmimmin mehevänä, kun sen käärii ennen grillausta leivinpaperiin.

Kalafileet voivat olla haastavia grillattavia, sillä fileet jäävät helposti kiinni grillin ritilöihin. Ohuet fileet kypsyvät helposti myös ylikypsiksi, jolloin lopputulos voi olla melko kuiva.

Yksinkertainen ratkaisu kalan grillaamiseen löytyy kuitenkin lähes joka kotoa löytyvästä tuotteesta, leivinpaperista.

Kaali on luonnon omaa paperia

Tämä valmistustapa toimii etenkin vaalealihaisten kalojen kanssa. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla, ja kääri leivinpaperiin. Grillaa pakettia muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta riippuen kalan paksuudesta. Voit lisätä pakettiin mukaan myös muita mausteita, yrttejä tai vaikkapa sipulia.

Kalan voi  kääriä myös kuumuutta kestävän salaatin tai kaalinlehden sisään. Jos käytät paksumpaa kaalinlehteä, esikypsennä se ennen kalan ympärille kietomista. Kala pysyy lehden sisällä sopivan kosteana, mutta saa kuitenkin itseensä ihanaa grillauksen makua. 

Lähde: Washingtonpost

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme