Mainos
Mainos
grillaamo-kansipohja4

Yllättävä raaka-aine avuksi: Näin saat supermeheviä grillimakkaroita!

Tiesitkö, että luumut sopivat täydellisesti grillimakkaroiden makupariksi? Mikä parasta, luumulla täytetyt grillimakkarat ovat myös supermeheviä.

Jos kaipaat perinteisiin grillimakkaroihin hieman vaihtelua, kannattaa kokeilla mehukkaita, täytettyjä versioita.

Santeri "Chef Santeri" Vuosaran teoksessa Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä  vinkataan, miten syntyvät superherkulliset luumulla täytetyt makkarat.

– Makkara ja luumu saattaa kuulostaa kummalliselta yhdistelmältä, mutta se on yllättävän toimiva ja raikas kombinaatio. Joskus tykkään grillailla halkaistuja luumuja sellaisenaa vaikkapa bratwurstin kaveriksi. Tässä ohjeessa päästetään äijät kuitenkin taas mieluisaan hommaan eli käärimään jotain pekoniin. Kokeile ihmeessä myös muita täytteitä, vaikkapa omenaa, Chef Santeri neuvoo.

Luumulla täytetyt makkarat:

hyviä lihaisia makkaroita
pekonin siivuja, kaksi per makkara
kuivattuja luumuja
sinappia

Halkaise makkarat leikkaamalla niihin pitkittäinen viilto päästä päähän, jotta saat koko makkaran pituisen, täytteen mentävän taskun. Sipaise sisuksiin hieman sinappia. Asettele taskuihin muutamia luumuja. Kietaise pari pekonisiivua tiiviisti makkaran ympäri. Grillaa kuumassa grillissä molemmin puolin kauniin värisiksi ja rapeiksi.

Lähde: Santeri Vuosara, Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä (Docendo, 2014)

Uusimmat: Grillauksen vinkit

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme