Mainos
Mainos
kansikuva-nespresso

Kupillinen faktoja: Tiesitkö? Tältä kahvi oikeasti näyttää

Kahvilla-sivuston Kupillinen faktoja -juttusarjassa paljastetaan viikottain mielenkiintoisia seikkoja suomalaisten rakastamasta juomasta.

Kahvilla-sivuston juttusarjassa sukelletaan kahvikupillista syvemmälle kahvin kiehtovaan maailmaan. Tällä kertaa perehdymme kahvin alkuperään: millaisesta kasvista kahvipavut oikeastaan päätyvätkään nautittaviksemme?

Kahvipavut tulevat kahvimarjasta

Jos sinut laitettaisiin kävelemään keskelle kahvipensastoa, tunnistaisitko yllä olevasta kuvasta kahvin? Kahvipavut eivät suinkaan kasva valmiina papuina puissa, vaan ne ovat peräisin kahvimarjasta.

Kahvimarja on kahvipuussa kasvava marja, jonka sisällä kasvaa kaksi kahvipapua. Kahvimarja on raakana vihreä ja kypsänä punainen. Kahvimarjat kasvavat eri tahtia, joten samassa puussa voi olla sekä raakoja että kypsiä kahvimarjoja.

Kahvia viljellään trooppisella vyöhykkeellä, joka sijaitsee Kravun kääntöpiirin ja Kauriin kääntöpiirin välissä. Kahvia voidaan viljellä vain trooppisilla alueilla, sillä kahvipensaat vaativat runsaasti lämpöä ja sadetta. Aurinko ravitsee kahvia ja antaa sille sen ainutlaatuisen luonteen.

Lue lisää kahvinviljelystä Nespresso-sivuilta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme