Mainos
Mainos
kansikuva-nespresso

Osaatko maistella kahvia oikein? Kiinnitä huomio näihin asioihin

Kahvikupillinen rytmittää päivää, mutta kuinka usein olet pysähtynyt maistelemaan kahvia ajatuksen kanssa? Poimi vinkit siihen, kuinka kahvinautinto voi maistelemisen myötä parantua entisestään.

Harva juoma on parhaimmillaan nopeasti kupista tai lasista kiireessä juotuna. Myös kahvin aromeista saa enemmän irti, kun keskittyy käyttämään kaikkia aistejaan.

– Suurin osa kahvinmaistelusta on haistamista, Nespresso-kahviasiantuntija Stephanie kertoo.

Kaikki irti kahvista

Ihmisen haju- ja makuaisti ovat kiinteässä yhteydessä. Jotta kahvin aromeista saisi mahdollisimman paljon irti, olisi siksi kahvia syytä haistella useampaan otteeseen kahvinautinnon aikana.

Espressokahvin tunnistaa siitä, että sen pinnalla on vaahtoa, cremaa. Crema koostuu kasviöljyistä, proteiineista sekä sokerista.

– Ensin kannattaa haistella sitä cremaa kahvin pinnalla. Sen jälkeen creman pinnan voi rikkoa ja haistella kahvia uudelleen. Silloin haistaa jo ihan uudet aromit: sellaiset, jotka tulevat creman alta. Vasta tämän jälkeen kahvia kannattaa maistaa, Stephanie neuvoo.

Kahvinmaistelu on verrattavissa monilta osin viininmaisteluun, sillä nautinnon aikana kannattaa kiinnittää huomiota kaikkiin niihin erilaisiin makuihin, joita maistelu suuhun tuo. Jos maisteltavana on useampi kahvilaatu, voi kahvia maistellessa toimia samaan tapaan kuin viiniäkin maistellessa.

– Saa sylkäistä jos haluaa! asiantuntija vinkkaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme