Mainos
Mainos
kansikuva-nespresso

Tiesitkö? Näin kuumana kahvi on parhaimmillaan

Liian kuumaa, liian kylmää – monella on tarkka käsitys siitä, kuinka kuumana kahvi maistuu erityisen hyvin, mutta tiesitkö, missä lämpötilassa kahvi on makujensa puolesta parhaimmillaan?

Toisille maistuu viileäkin kahvi, ja toiset nauttivat kahvinsa liki tulikuumana. Kahvin ominaisuudet pääsevät kuitenkin parhaiten esille silloin, kun kahvin lämpötila on 70–80 astetta, Coffee Detective -sivusto kertoo. Suurin osa ihmisistä nauttii kahvinsa mieluiten liki 80 asteisena.

Maut tulevat esiin alhaisemmissa lämpötiloissa

Moni kahviasiantuntija kokee, että kahvi on parhaimmillaan alle 70-asteisena, sillä kuuma lämpötila polttaa suuta ja vaikeuttaa kahvin hienovaraisimpien makujen tunnistamista. Tästä syystä moni asiantuntija maistelee jopa kylmäksi miellettyä kahvia.

George Howell Coffeen isä George Howell nautti kahvinsa aina noin 55-asteisena. Moni mieltäisi Howellin kahvin kylmäksi, mutta hän uskoi kahvin parhaiden aromien paljastuvan hyvin alhaisissa lämpötiloissa.

Peruskahvi kuumana, laatukahvi haaleana

Vaikka joka-aamuisen kahvikupillisen nauttisi tuttuun tapaan kuumana, voi jokainen leikkiä oman elämänsä kahviasiantuntijaa maistelemalla silloin tällöin haaleampaa kahvia. Esimerkiksi erityisen laadukkaiksi tiedettyjä kahvilaatuja voi maistella alle 70-asteisena.

MTV LIFESTYLE

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme