Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Aiotko leikata omat hiuksesi? Varoitus: Lue tämä ensin!

Aiotko leikata omat hiuksesi? Kokeile siis pientä siistimistä ensin: pienikin toimenpide saa hiukset näyttämään uudistetuilta!

Aiotko leikata omat hiuksesi? Varoitus: lopputulos voi olla katastrofi, valmistaudu siis huolella! Racked.com listasi ohjeet, joilla itse suoritettu parturointi onnistuu.

Millainen muutos?

Jos et ole kampaaja, monimutkaisen mallin leikkaaminen päättyy luultavasti katastrofiin. Kokeile siis ensin pientä siistimistä, kuten vahingoittuneiden latvojen poistamista. Pienikin toimenpide saa hiukset näyttämään uudistetuilta!

Toimi näin

Käytä aina hiussaksia! Älä nirhi hiuksiasi keittiösaksilla. Askartelu- tai kynsisakset voivat kelvata hätätilanteessa, jos muuta ei ole tarjolla.

Jaa hiukset kolmeen yhtä suureen osioon. Aloita päälaelta. Kokoa päälaen hiukset korkealle poninhännälle. Kerää hiukset ohimoiden korkeudelta ja kiinnitä myös ne esimerkiksi pompulalla. Jätä hiusten "alin rivi" vapaaksi, ja kokoa hiukset kummaltakin puolelta tasaisesti olkapäiden etupuolelle, rintasi päälle.

Päätä, paljonko haluat leikata. Muista, että voit aina leikata lisää, mutta irronnutta hiusta ei enää saa takaisin. Etene siis varoen!

Ota noin kolme senttiä leveä osio hiuksia etu- ja keskisormesi väliin. Juoksuta hiusta sormiesi välissä niin, että saat tukevan otteen latvoista.Sormiesi välistä tulisi sojottaa noin kolmen sentin pituinen pätkä hiusta. Päätä taas, paljonko haluat leikata: arvioitko äsken väärin, kun et vielä nähnyt hiuksiasi läheltä?

Älä leikkaa hiuksia vaakasuoraan niin, että latvat jäävät suoraan linjaan. Tällaisessa leikkauksessa pienetkin virheet näkyvät heti, ja hiusten linjasta on vaikeaa saada tasaista.

Parasta on leikata hiuksia "hapsuttamalla" niin, että saksien terä osoittaa hiuksia kohti. Leikkaa hitaasti ja kiirehtimättä; tätä toimenpidettä ei kannata suorittaa, jos vartin päästä täytyy lähteä johonkin!

Etene osio kerrallaan. Kun alin osio hiuksista on valmis, päästä aiemmin kiinnittämäsi keskiosa valloilleen. Havainnoi, että leikkaat jokaisesta osiosta saman verran.

Etkö halua käsitellä koko kampaustasi?

Ota tukko hiuksia etu- ja keskisormesi väliin. Liu’uta hiusta sormien välissä ja tarkkaile, miten hius asettuu sormiesi välissä.

Jos havaitset, että yksi hius on paljon pidempi kuin muut, se on luultavasti vahingoittunut. Leikkaa tämä hius.

Haluatko sittenkin leikata paljon?

Kerää hiuksesi poninhännälle niin, että poninhäntä on otsasi keskellä. Poninhännän tulee alkaa hiusrajaltasi, siis siitä, missä hiukset päättyvät ja otsa alkaa.

Päätä, miten paljon haluat lyhentää. Jos vastaus on kolme senttiä, nosta poninhäntä suoraan ylös kattoa kohti. Mittaa kolme senttiä latvoista alkaen.

Jos olet aivan varma päätöksestäsi, leikkaa. Älä päästä poninhännästä irti leikattuasi! 

Kun olet napsauttanut poninhännän poikki, tuo hiukset silmiesi eteen ja tarkastele luomaasi leikkauslinjaa. Riko linja hapsuttamalla niin, että saksien terä osoittaa kohti poninhäntää. Pyri siihen, että poninhännän pää näyttäisi pörheältä meikkisudilta.

Avaa poninhäntä. Korjaa mahdolliset epätasaisuudet.

Lisää hiusvinkkejä videolta!
Lähde: Racked.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme