Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Älä tee pyöriviä liikkeitä! Osaatko sittenkään pestä hiuksiasi oikein?

Hiuksia ei kannata pestä joka päivä, sillä pesu rasittaa hiusten kuntoa. Myös pesutekniikka vaikuttaa hiusten kiiltoon ja kuntoon.

Näin peset hiukset oikeaoppisesti.

1. Kastele huolella

Ennen shampoon laittamista hiukset tulee kastella läpikotaisin. Kastelu päästää shampoon vaikuttamaan päänahkaan kunnolla.

2. Käytä ensin hoitoainetta, jos olet pitkähiuksinen

Jos hiuksesi ulottuvat olkapäiden alle, kannattaa hoitoaine laittaa ennen shampoota. Tämä auttaa suojaamaan hiusten herkkiä latvoja vahingoilta ja kuivumiselta.

3. Levitä shampoota vain päänahkaan

Shampoota ei ole tarkoitus hieroa hiusten pituuksiin, vaan pelkästään päänahkaan. Hiusten likaisuus tulee nimenomaan päänahasta. Älä myöskään lotraa shampoolla, pienikin määrä riittää.

4. Ole hellä

Hiukset katkeilevat helposti kovakouraisessa käsittelyssä. Älä siis kisko ja revi hiuksiasi shampoota levittäessä. Hiero sen sijaan päänahkaa hellästi. Älä tee pyöriviä liikkeitä, jotka aiheuttavat takkuja, vaan pitäydy sivusuuntaisissa liikkeissä.

5. Älä pese kahdesti

Kahteen kertaa peseminen ei ole tarpeellista, elleivät hiukset sitten ole äärimmäisen likaiset.

6. Lisää hoitoainetta vain hiusten pituuksiin

Huuhtele shampoo pois, purista ylimääräiset vedet ja lisää hoitoaine hiusten pituuksiin ja latvoihin. Mitä kauemmin hoitoaine saa vaikuttaa, sitä paremmin se pääsee hoitamaan hiusta.

7. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä

Kylmä huuhtelu saa hiussuomut sulkeutumaan ja lisää hiusten kiiltoa.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme