Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Aurinko nakertaa hiusväriä – blondi, ole erityisen varovainen

Elämäntilanne ja olosuhteet vaikuttavat suuressa määrin siihen, millaista hoitoa hiuksesi kaipaavat. Eritoten kesällä omien kutrien sävyssä saattaa huomata muutoksia.

Hiusten kunto riippuu paljolti elämäntilanteesta. Esimerkiksi loma-aika voi vaikuttaa suuressa määrin siihen, millaista hoitoa hiuksesi kaipaavat – oli sitten kesä tai talvi.

– Kesälomaviikkojen jälkeen hiukset kaipaavat yleensä jotain todella hoitavaa. Mutta jos olet vaikkapa pohjoisessa hiihtämässä, saatat tarvita syväpuhdistavaa sampoota., Head of R&D Hair Care  Päivi Mäkinen Cutrinilta kuvailee.

Hiustenhoidossa kannattaa seurata omien hiuksien tarvetta. Talvella hiukset kaipaavat enemmän kosteutta, kesällä puolestaan lisäsuojaa.

Asiantuntija muistuttaa, että eritoten aurinko ja merivesi tekevät hallaa pohjoismaiselle hiukselle.

– Pitää muistaa, että suurimmalla osalla on värjätyt hiukset. Auringonvalo nakertaa hiusväriä, eli haalistaa sitä. Värin haalistumisen estämiseksi kannattaa valita tuotteita, jossa on aurinkosuoja mukana, Mäkinen ohjeistaa.

Hiukset kaipaavat korjaavia ja hoitavia tuotteita eritoten, jos niitä vaalennettu, oleskelet paljon auringossa ja olet käynyt uimassa. Etelän auringossa pohjoismaiset, hennot hiukset joutuvat toden teolla koetukselle: hiukset voivat muuttua karkeiksi ja karheiksi.

Vaaleat hiukset sisältävät vähemmän melaniinia kuin tummemmat hiussävyt. Tästä syystä auringon säteet tunkeutuvat paljon helpommin vaaleisiin hiuksiin. Käyttöön kannattaakin valita hiustuotteet, joissa on merkitty UVA- ja UVB-suoja. Voit myös suojata hiuksiasi kesähatun avulla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme