Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Ei enää epäonnisia leikkauksia! Nerokas niksi kertoo, sopiiko lyhyt tukka sinulle vai ei

Lyhyt polkkatukka on tullut muotiin, ja moni pähkäileekin jälleen ikuisuuskysymystä: sopiiko lyhyt hiusmalli minulle, vai pitäydynkö pitkissä kutreissa? Brittien Cosmopolitan uutisoi, että pulmaan on nyt helppo ratkaisu – tarvitset vain kynän ja viivoittimen.

Hiusguru John Frieda on keksinyt, miten voi laskea jo etukäteen sopiiko naiselle lyhyt tukkamalli vai ei. Hiusmallin sopivuus on kiinni kasvojen mittasuhteista ja eri kulmista. Frieda perehtyi erilaisiin kasvojen muotoihin ja havaitsi, että leukaluun linjat olivat ratkaisevia hiusten ideaalipituutta määritellessä. Mitä lyhyempi etäisyys korvan ja leuan välillä on, sitä todennäköisemmin (ja paremmin) lyhyt kampaus naiselle sopii.

Maaginen lukema on Friedan mukaan 5,5 senttiä – sitä pidempi väli tarkoittaa, että on parempi pitäytyä pitkissä hiuksissa.

Oman lukusi määrittelyyn tarvitset kynän ja viivottimen. Aseta kynä vaakasuoraan leukasi alle, ja aseta sitten viivotin korvasi alle pystysuoraan. Missä kohtaa kynä ja viivotin kohtaavat? Mikäli risteyskohta on alle 5,5 senttiä, hiusten pätkäisy kannattaa.

Kuvat todistavat – vertaa tähtiä!

Kikka tuntuu toimivan, kun katsoo julkkisnaisia. Toden totta: lyhyessä kampauksessa säihkyvillä tähdeillä tapaa olla lyhyempi leuka, kun taas kapeat, pitkänomaiset kasvot omaavilla naisilla toimivat paremmin pidemmät hiusmallit.

Jäämme odottamaan, milloin Frieda keksii ratkaisut seuraaviin ikuisuuspulmiin: leikatako otsatukka, ja mikä hiusväri sopii minulle parhaiten?

Lähde Cosmopolitan.co.uk

Kuvitus: Annika Syvälähde

Kuvat: All Over Press

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme