Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Haaveissa hohtavan vaaleat hiukset? Näin käytät hopeashampoota oikein

Vaaleaveriköiden yksi luottotuotteista, hopeashampoo, auttaa ylläpitämään viileän sävyistä hiusväriä. Osaatko käyttää hopeatuotteita oikein?

Hopeashampoon tarkoitus on kirkastaa luonnostaan vaaleita, vaaleiksi värjättyjä tai vaalennettuja hiuksia sekä ylläpitää hiusväriä. Hopeatuotteilla myös pyritään ennen kaikkea päästä eroon kellertävästä sävystä, johon vaaleilla hiuksilla on taipumus ajan myötä muuntua. Lisäksi värikäsitellyt hiukset ovat usein hauraat ja hennot, jolloin ne kaipaavat hoitavia tuotteita, jotka myös vahvistavat hiuksia.

Hopeatuotteiden tarkoitus on viilentää vaaleita sävyjä. Sininen on tunnetusti keltaisen vastaväri – hopeashampoo sisältää sinisiä pigmenttejä, jotka tasoittavat kellertävää sävyä ja pitävät lämpimän sävyn kurissa.

Tuliko hiuksiisi lila tai sininen vivahde?

Tämä saattaa olla merkki siitä, että hopeashampoota on tullut käytettyä liikaa tai aivan liian usein: kuivat ja huokoiset hiukset imaisevat herkästi voimakkaat pigmentit sisäänsä. Poista harmaus tai lilan sävyt syväpuhdistavalla shampoolla.

Muista kuitenkin, että hopeashampoon vaikutus kestää vain vähän aikaa, sillä sinipigmentit kiinnittyvät ainoastaan hiuksen ulkopuolelle. Tästä syystä hopeashampoota kannattaa käyttää säännöllisesti ohjeiden mukaan.

Vaaleille hiuksille on myös olemassa erikoishoitoja, -vaahtoja- sekä  hoitoaineita, jotka voivat tehostaa hopeashampoon vaikutusta ja auttavat poistamaan keltaisuutta.

Kun olet päässyt eroon keltaisen sävystä, hiuksia kannattaa hoitaa erityisen hellävaraisesti saadaksesi kiiltävät ja terveen näköiset hiukset.

Kuinka usein?

Hopeashampoiden tehossa on eronsa ja tulokset vaihtelevat. Hopeatuotteita kannattaa käyttää hiusten omien tarpeiden mukaan. Yleinen suositus on, että hopeashampoota käytettäisiin noin kerran viikossa tai joka toinen pesukerta, sillä muutoin hiuksiin voi tulla lilahtava sävy.

Jos hiuksesi ovat erittäin vaaleat tai huokoiset, voit sekoittaa hopeashampoota esimerkiksi kosteuttavaan shampooseen.

Lopputuloksen intensiivisyyteen vaikuttavat
– vaikutusaika
– määrä
– hiusten huokoisuus
– lämpö

Muista, että mitä vaaleampaan pohjaan sävyä laitat, sitä intensiivisempi on lopputulos.

Vinkki: Yleensä hiusten latvat ovat vaaleammat: tästä syystä hopeatuotetta kannattaa levittää ensin tyveen ja siitä latvoja kohti.


Lähteet: KC Professionals, Four Reasons, Schwarzkopf.fi, Thebeautydepartment.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme