Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Haaveissa hyväkuntoinen kuontalo? Hiuksesi kiittävät näistä vinkeistä

Hiukset kaipaavat kokonaisvaltaista hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Pelkkä oikean sampoon ja hoitoaineen valinta ei riitä.

Ota nämä vinkit haltuusi, kun haluat helliä hiuksiasi.

Leikkaa säännöllisesti

Jos kasvatat hiuksiasi, niiden jatkuva leikkaaminen ei kannata. Latvat kannattaa kuitenkin pitää skarpissa kunnossa, sillä kaksihaaraiset rikkovat ja heikentävät latvaa pitkältäkin matkalta.

Anna levätä

Anna hiustesi kuivua luonnollisesti niin usein kuin mahdollista ja käytä säännöllisesti syväpuhdistavaa sampoota, joka poistaa hiuksista tuotteiden jämät. Anna hiuksillesi myös lepopäiviä, jolloin ne saavat olla luonnontilassa. Vältä tuolloin myös kampausten tekemistä, sillä päivittäinen poninhäntä tai nuttura kuluttaa hiuksia.

Jos sinun on pakko käyttää hiustenkuivaajaa tai kiharrinta, suojaa hiukset lämmönsuojatuotteella.

Hoida päänahkaa

Jos raavit jatkuvasti päänahkaasi eivätkä lääkesampoot auta, käy lääkärin vastaanotolla. Krooninen raapiminen vahingoittaa päänahkaa ja saattaa pidemmällä aikavälillä heikentää hiusten kasvua.

Syö terveellisesti

Terveellinen ruokavalio on kaiken perusta. Hiukset nauttivat proteiinipitoisesta ravinnosta. Huolehdi myös raudan saannista, sillä raudanpuute heikentää hiusten kasvua.

Kosteuta

Helli hiuksiasi viikoittain syväkosteuttavalla naamiolla. Tämä pitää huolta siitä, että hiuksesi pysyvät kimmoisina, mikä puolestaan vähentää katkeilua.

Käytä hattua

Auringon säteily voi kuivattaa hiuksia. Säteilyltä voi suojautua erilaisilla suihkeilla, mutta tehokkain keino on piilottaa hiukset hattuun. Hattu suojaa myös päänahkaa, jonka muistaa harvemmin suojata aurinkovoiteella.

Vältä kuumia suihkuja

Lämmin suihku tekee hyvää pitkän päivän päätteeksi, mutta hiuksesi eivät välttämättä ole samaa mieltä. Kuuma vesi avaa hiussuomuja, kun taas kylmä sulkee ne. Kuuma vesi myös kuluttaa hiusväriä kylmää nopeammin.

Älä sormeile

Hiusjuuriin suuntautuva veto voi vahingoittaa niitä. Tiukka poninhäntä onkin yksi huonoimmista kampauksista hiustesi kunnon kannalta, sillä jatkuva kiristys hiusjuurissa voi irrottaa hiuksia juuria myöten.

Harjaa hellävaroen

Hiuksia ei kannata harjata jatkuvasti, sillä harjaaminen voi aiheuttaa hiusjuuriin samanlaista kiristyksen tunnetta kuin tiukka poninhäntä. Suosi muovista harjaa, jonka harjakset antavat periksi. Sellaiset harjat ovat erityisen kovakouraisia, joiden päässä on pienet "pallot".

Valitse tuotteet sään mukaan

Vaikka ei pidäkään paikkaansa, että tuotteita tulisi vaihdella, etteivät hiukset totu yhteen tuotteeseen, niitä tulisi kuitenkin vaihdella sään mukaan. Talvella ja kesällä hiukset kuivuvat enemmän kuin välikausina, joten käytössä olevat tuotteet saavat olla tuolloin kosteuttavampia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme