Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Kahdeksan vinkkiä ohuille hiuksille: Näin huijaat hiuksistasi tuuheammat

Suomalaisittain ohuet ja hennot hiukset saattavat aiheuttaa päänvaivaa. Lue vinkit, miten saat loihdittua niihin rakennetta.

Ohuet hiukset eivät ole kaikista helpoimmat hoidettavat – ne suorastaan janoavat tuuheutta. Useimmiten ne saattavat näyttää latistuneilta ja jopa epäsiisteiltä.

Hoida ohuita ja hentoja hiuksia näin


1. Älä pese hiuksiasi niin usein.

Jokailtainen hiustenpesu shampoolla ja hoitoaineella ei tee ohuille hiuksille hyvää. Käytä shampoota, joka on suunniteltu vahvistamaan hiuksia, äläkä lotraa hiustuotteilla.

Hiustenpesun tarkoitus on poistaa lika, hiki ja öljyt, jolloin hiukset eivät myöskään näytä niin rasvaisilta – se voi kuitenkin myös viedä niiltä rakennetta ja latistaa hiuksia entisestään.

2. Käytä hiussuihketta, joka antaa rakennetta.

Hiustuotteisiin kannattaa panostaa huolella – esimerkiksi rakenetta antava hiussuihke on omiaan ohuille hiuksille. Suihkuta tuotetta hiusten latvoihin ja keskiosaan ja puristele. Toinen lähes välttämätön tuote on kuivashampoo: sillä saa rakennetta tyveen ja samalla poistat talia.

Suosi volyymia antavia muotoilutuotteita lisäämään tuuheutta ja ilmavuutta, mutta muista ettet käytä liian montaa eri tuotetta: jos hiuksesi on niin sanotusti pinnoitettu tiiviisti eri tuotteilla, hiukset eivät enää ole ilmavat ja ne vastustavat sinnikkäästi kaikenlaisia muotoiluyrityksiä.

3. Pörrötä.

Pidätkö hiuksiasi mieluiten kiinni? Muista pörröttää hiusten tyveä ennen kuin kiinnität hiukset – näin saat niihin rakennetta.

4. Suihkauta pinneihin hiuslakkaa.

Hennot hiukset ovat usein myös erittäin liukkaat. Kun teet kampausta, suihkauta pinneihin kuivashampoota tai hiuslakkaa. Näin pinnit pysyvät paremmin paikoillaan.

5. Unohda hiustenkuivain.

Anna hiusten kuivua tavalliseen tapaan rauhassa – ilmakuivaus ei kuluta hiuksia samalla tavoin kuin föönin käyttö. Hiustenkuivain voi tehdä hennoista hiuksista myös sähköiset.

Jos käytät hiustenkuivainta, käytä hiustenkuivaajan keskilämpötilaa. Älä kuivaa hiuksia heti täysin kuiviksi, vaan lisää niihin muotovaahtoa, kun hiukset ovat vielä hieman kosteat.

6. Älä harjaa niin usein.

Hiusten kovakourainen harjaaminen voi vahingoittaa hentoja hiuksia ja saada ne katkeilemaan. Suosi pörröisempää hiustyyliä suosiolla – laita vaikkapa yöksi pienet nutturat, jotta saisit hiusten tyveen lisänostetta.

7. Älä käytä pyyhettä!

Älä koskaan hiero hiuksia kuivaksi pyyhkeellä – se vahingoittaa hiusten uloimpia kerroksia.

8. Mieti hiustyylisi uusiksi

Jos sinulla on erityisen ohuet ja hennot hiukset, kerroksittain leikattu malli voi tuoda hiuksiisi rakennetta. Erityisen pitkät hiukset eivät välttämättä ole sinun juttusi: kokeile olkapäämittaa tai jopa lyhyitä hiuksia.

Yksi yleinen tapa vahingoittaa hiuksiasi: Ethän sorru tähän virheeseen?

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso myös kampausvinkki:

Lähteet: Instyle.com, Schwarzkopf.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme