Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Kuivashampoon käytöllä karu kääntöpuoli: "Lika kerääntyy hiuksiin"

Käytätkö usein kuivashampoota? Dermatologi paljastaa, millaisia terveysvaikutuksia tuotteen pitkäaikaisella käytöllä voi pahimmillaan olla.

Kuivashampoo on suosittu tuote etenkin kesäisin. Se voi pelastaa niin mökki- kuin festarimatkat, joissa hiustenpesumahdollisuudet ovat heikot. Kuivashampoota ei kuitenkaan tulisi käyttää jatkuvasti, sillä asiantuntijan mukaan pitkäaikaisella käytöllä voi olla useita negatiivisia vaikutuksia, joista kovin monikaan ei ole tietoinen.

Häiritsee hiusten normaalia kasvuprosessia

Dermatologi Francesca Fusco kertoo, että on olemassa useita syitä siihen, miksi kuivashampoon käyttöä kannattaa rajoittaa.

Päänahkamme tarvitsee säännöllistä puhdistusta pysyäkseen terveenä. Asiantuntijan mukaan moni hiuksia värjäävä henkilö jättää hiusten pesun väliin pelätessään värin haalistumista ja käyttää pesun sijaan kuivashampoota. Harva kuitenkin itetää, että myös kuivashampoo tekee hiuksista helposti haalean ja elottoman näköiset. 

– Kun peset hiuksia, poistat päänahasta kuollutta ihoa, basilleja ja bakteereita. Kun käytät päivittäin kuivashampoota, lika kerääntyy hiuksiin ja tekee ne elottomiksi ja tahmaisiksi. 

Kuivashampoo syynä ohuisiin hiuksiin?

Kuivashampoon kemikaalit vahingoittavat päänahkaa, mikä voi aiheuttaa hiustenlähtöä ja häiritä hiusten normaalia kasvuprosessia. 

Fusco muistuttaa myös, että kuivashampoo kiinnittää hiukset lakan tavoin päänahkaa vasten, jolloin hiuksia harjatessa harjaan voi irrota paljon myös terveitä hiuksia. Kuivashampoo voi siis olla syypää ohentuneisiin hiuksiin.

– Päänahkaa voi verrata kasvojen ihoon. Jos kasvosi ovat likaiset ja öljyiset, et taatusti vain peitä sitä puuterilla. Sinä peset sen, Fusco tiivistää.

Video: Tiedätkö, kuinka usein hiukset tulisi oikeasti pestä?

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähde: The Sun 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme