Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Kuvaohje: Kampaustrendien ykkönen on niskanuttura – näin teet sen alle kymmenessä minuutissa

Hollywood-gaalojen inspiroima nuttura syntyy nopeasti kotona.

Niskanuttura. Siinä kampaustrendien kuuma sana.

– Niskanutturakampaus on nopea ja helppo, sen voi tehdä kotona. Inspiraatiota tähän on otettu viime aikojen Hollywood-gaaloista. Niskanutturoita tehdään yhä aika paljon, kertoo Mika Vainio, hiustaiteilija.

– Kampausten painopisteet ovat edelleen vahvasti alempana. Valitsin rennon niskanutturan, koska se on tekniikaltaan helppo, ja sitä voi soveltaa kotioloissa.

Tarvitset kampausta varten

  • Kihartimen 
  • Pompulan
  • Pinnejä
  • Tuuheuttavan suihkeen

Kampausten avainteemat 2015

"Ihanaa tällä hetkellä on se, että kampaukset, hiusten laittaminen, viimeistely ja juhla ovat tulleet takaisin.

Arki on tasaista, helppoa, mutta sen rinnalle juhlasta otetaan enemmän irti. Se näkyy meikissä, hiuksissa, vaatteissa ja kaikessa mahdollisessa."

Kampauksen pohjana on pieni poninhäntä niskassa.

– Tähän tulee melko romanttinen fiilis kiharapohjasta. Pehmeys on aina kivaa ja toimii hyvin erityyppisille ja -ikäisille asiakkaille. Pysytään huolettomia. Valitsin kampauksen tekemiseen yhden tuotteen, tuuheuttavan suihkeen, Vainio kuvailee.

– Olen jo valmiiksi kihartanut hiuksia kiharapuikolla. Hiusta kasataan kiinni ponnarin päälle

Ensin kiinnitetään takaraivon hiusta poninhännän ympärille pinnejä apuna käyttäen. Seuraavaksi poninhännän ympärille kiinnitetään sivuhiukset.

Lopuksi poninhäntä kiinnitetään itsensä ympärille.

– Lopputulos on todella romanttinen, pehmeä niskanuttura. Menisi myös hääkampauksesta, Vainio sanoo.

– Tämän saman kampauksen voisi tehdä niin, että siirretään ponnaria vähän ylemmäs ja rakennetaan sama nuttura ylös, jolloin se jatkaa kasvojen linjaa eri tavalla. Kampausten tekemisessä on hauskaa, että tämä on melkein kuin kirurgiaa: kun kampauksen kohtaa vaihtaa, se muuttaa kasvojen linjaa ja varsinkin profiilia todella voimakkaasti.

Vaikka kampaus on nopea ja helppo, se ei välttämättä onnistu ensimmäisellä kerralla.

– Viisi minuuttia ennen isoa juhlaa tämä ei synny näin nopeasti ja helposti. Se vaatii vähän treeniä. Stressivapaa ympäristö auttaa työskentelemään, eli kannattaa kokeilla, Vainio vinkkaa.

Katso video: Kampaukset ovat taas in!


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme