Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Täsmävinkit kurittomille kutreille: Näin taltutat sähköiset hiukset

Viimeistään talven paukkupakkaset tuovat mukanaan monelle tutun ongelman: hiukset sähköistyvät ja lentävät valtoimenaan.

Sähköistyminen johtuu siitä, että negatiivisesti varautuneet hiukset hylkivät toisiaan eivätkä näin suostu asettumaan paikoilleen. Ongelman tärkein ratkaisu on kuivumisen ehkäiseminen.

Taltuta sähköisyys näillä vinkeillä:

Ehkäise

Vältä tulikuumia suihkuja ja helli hiuksiasi kosteuttavilla naamioilla. Naamio kosteuttaa hiuksia tehokkaammin kuin tavallinen hoitoaine. Varo kuitenkin ylihoitamasta hiuksia, sillä tällöin lopputulos on rasvaisen oloinen kuontalo.

Suihkun jälkeen kannattaa käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka sisältää suojan kuumuudelta. Jos mahdollista, hiusten kannattaa antaa kuivua luonnollisesti hiustenkuivaajan sijaan. Kuivat latvat kiittävät myös hiusöljystä.

Lämmitys imee sisäilmasta viimeisetkin kosteuden rippeet, joten ilmankostuttimesta voi olla hyötyä. Kosteampi sisäilma tekee hyvää myös kuivalle iholle ja nuhanenille. Huolehdi kostuttimen puhtaudesta, sillä siitä tulee nopeasti varsinainen bakteeripesäke.

Silota

Kun tilanne on päällä, voit ottaa hiukset haltuun rasvaamalla kädet ja painelemalla sitten rasvaisilla käsillä hiusten latvoja kevyesti. Jätä tyvi rauhaan, jottet saa aikaan likaista rasvalettiä.

Unohda muovinen harja tai kampa ja turvaudu luonnonharjaksiin, jotka eivät sähköistä hiuksia entisestään.

Hiuslakka tekee hiuksista helpommin hallittavat ja pitää ne paikallaan. Tästä ihmeaineesta onkin siis hyötyä talvipakkasilla, vaikket muuten käyttäisikään hiuslakkaa.

Pukeudu oikein

Tekokoidut sähköistävät tukkaa entisestään. Suosi siis puuvillaa, villaa, kashmiria tai silkkiä hatuissa, huiveissa ja puseroissa, jotka tulevat kosketuksiin hiusten kanssa.

Testaa myös kaunis kampaus:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme