Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Video: Kampaukset palasivat muotiin – klassinen cocktailkampaus on "idioottivarma"

Monimutkaiset hiuslaitteet voi nyt unohtaa – nyt suositaan kampauksia, joissa pohjana on romanttinen kiharapilvi. Sosiaalinen media on osaltaan luonut kampauspakon.

Unohda harja, tartu sen sijaan kihartimeen! Kaiva esiin pompulat, pinnit ja muut jo unohtamasi hiushärvelit.  Luonnollinen look saa nyt väistyä – kampaukset ovat tulleet takaisin.

– Jossain vaiheessa tuntui, että kaikki mallit olivat pese, pöyhi ja pidä -tyyppisiä, ja tuntui, ettei koskaan enää mennä sellaiseen hiusten kampausmaisempaan kampaamiseen, kertoo hiustaiteilija Mika Vainio.

– Sanoisin, että nykyään kiireisen arjen vastapainoksi on spesiaalihetkiä, juhlia ja muita, joita halutaan korostaa sillä, että satsataan enemmän hiuksiin ja meikkiin. Arjesta irrottautuminen on tullut takaisin.

Some sanelee kampaukspakon

Kampauksia haetaan paitsi kampaajalta, myös tehdään itse. Vainio seuraa "tavisten" tekemisiä Youtubessa ja kuvaa videoita huikeiksi.

– Kiinnostava ilmiö, joka on vaikuttanut kampausilmiön vahvistumiseen, on kasvanut some. Ihmiset ovat nykyään niin paljon esillä. Kun menet juhliin, sinusta on kuvia joka puolella valtavan paljon, halusit tai et. Työssäni huomaan selkeästi, että vaikka on ihanaa valmistautua juhlaan, siitä on tullut vähän painetta, Vainio sanoo.

– Jos menet tietyntyyppiseen tilaisuuteen, et voi välttyä olemasta kuvissa, jotka leviävät, ja pian Facebook on täynnä kuvia, joissa olet kuin saunasta tulleena. Ihmiset ovat alkaneet käyttää enemmän kampaus- ja meikkipalveluja, ja myös keveät kampauksia ja meikkejä itse. Kuvat ovat tämän ajan ilo, mutta välillä vähän kiro. Kuvaamiselta ei voi välttyä.

Arkilookin on oltava simppeli

Vainio ei olisi muutama vuosi sitten lyönyt vetoa siitä, että voimakas kampaustrendi tulee takaisin.

– Tällä hetkellä tehdään sekä aukikampauksia, nutturoita että muita. 1980-luvulla oli jonkun verran kampauksia, mutta ehkä viimeksi 1960-luku on ollut kampausten kulta-aikaa, hän kuvaa.

Aiempina vuosikymmeninä kampaus oli usein kantajansa päässä joka päivä.

– Nykyään on enemmän niin, että ihmisellä on arki-look, joka on simppeli, yksinkertainen ja nopea. Aikaamme leimaa se, että ihmiset harrastavat todella paljon. Harrastetaan paljon liikuntaa, ihmiset ovat hyvin tekeväisiä, aika on kortilla ja arkilookin on oltava simppeli. Siitä päästään sitten irti, niin halutaan vastapainoksi enemmän juhlaa, erottua arjesta.

Monimutkaiset hiuslaitteet voi unohtaa

Nykyisin ei tarvitse olla laitettu, siloiteltu, krepattu ja tupsuteltu huippumalli. Tämän hetken kampaukset ovat huolettomia ja rentoja, ja niiden muodot ovat todella yksinkertaisia.

– Monimutkaiset hiuslaitteet voi tällä hetkellä unohtaa! Nyt trendi on yksinkertainen muoto, jolla korostetaan kantajan piirteitä. Aina kannattaa miettiä kunnolla, millainen asu kampauksen seuraksi tulee. Modernimpaa ilmettä haetaan sillä, että kampaukseen tehdään vähän eri tyyppinen rakenne. Tällä hetkellä suositaan paljon pehmeitä kiharapohjia, jotka on helppo tehdä kotioloissa, Vainio sanoo.

– Romanttisten kampausten lisäksi esimerkiksi tiukkoja cocktail-kampauksia tehdään nyt. Niitä näkyy aika paljon muotilehdissä ja jonkun verran edelläkävijä-asiakkailla. Tehdään liimattua, sileää, kiiltävää pintaa, tiukkoja jakauksia, hiusta taakse. Se näyttää upealta, mutta on vaativampi, jos puhutaan kasvoista. Se ei välttämättä sovi jokaiselle. Tärkeintä onkin, että oli trendi mikä tahansa, sitä ei survota väkisin, vaan aina mietitään kantajan mukaisesti.

Yksi tämän hetken voimakkaimmista trendeistä on 1970-luku.

– Tämä trendi on jatkunut keväästä lähtien hiuksissa, meikeissä, vaatteissa Miten sitä voisi soveltaa kampauksiin? Kiharoilla. Kiharat lasketaan kampaukseksi. Mielestäni kaikki, mikä poikkeaa arkilookista ja on erilaista kuin arkinen ilme, on kampausta. Kun hiuksia on kiharrettu, on heti valmis juhlaan, Vainio sanoo.

– 1970-luku näkyy siinä, että kiharat ovat aika pehmeitä. prinsessakiharat, joita on nähty pitkään, ovat nyt laskeutuneet valmiiksi melkein valahtaneen oloisiksi. Se on tavallaan huojentavaa, koska valahtaminenhan onnistuu helposti! Se, miten sen saa pysymään, vaatii vähän käsittelyä ja hyvät tuotteet. 

Banaaninuttura sopii kaikille

Kesän taittuessa syksyyn voidaan miettiä seuraavaa juhlasesonkia – pikkujouluja.

– Trendien ykköseksi laittaisin niskanutturat. Jos kampausta etsiessä tuntuu, että kasvot ovat raskaat posken seudulta, en lähtisi rakentamaan nutturaa niskaan. Silloin on tärkeää viedä painopistettä ylemmäs, Vainio sanoo.

– Yksi klassikkokampaussuosikeistani on erittäin ajankohtainen tänä kautena: banaaninuttura, eli valkki on tiukkana niskassa, ja kampaus kohoaa ylös. Klassinen cocktailkampaus. Se on niin sanotusti idioottivarma, se sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen ja minkä tyyppiselle ihmiselle tahansa kasvojen muotoon katsomatta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme