Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

4 yksinkertaista syytä, miksi voit kärsiä tummista silmänalusista

Tummat silmänaluset voivat johtua muustakin kuin huonosti nukutuista öistä. Tässä neljä yleistä syytä.

Tummat silmänaluset antavat ihmisestä väsyneen ja nuutuneen vaikutelman. Tummia silmänalusia voi toki peittää meikillä, mutta ennaltaehkäisy näyttelee myös suurta roolia.

Tummat silmäpussit voivat johtua näistä syistä:

1. Geenit

Ihmiset, joiden ihon sävy on oliivinsävyinen tai tummempi, ovat taipuvaisempia saamaan värimuutoksia silmien alle. Tästäkin syystä on tärkeää käyttää aurinkosuojaa, jotta ihoa voi suojata auringon haitallisilta säteiltä: ennenaikaiselta ikääntymiseltä, juonteilta ja pigmenttihäiriöiltä.

2. Ikä

Kun vanhenemme, ihon kimmoisuus vähenee, ja silmien alla oleva iho alkaa menettää myös rasvaa ja kiinteyttä. Tästä johtuen silmänaluset alkavat “valua” alaspäin. Tämä aiheuttaa myös varjoja silmien alle, jolloin silmänaluset näyttävät tummilta ja silmät väsyneiltä.

3. Näkyvät verisuonet

Koska iho ohenee ikääntyessä, myös verisuonet alkavat näkyä vahvemmin. Verisuonissa on punertavan sininen sävy, mikä näkyy tummempana sävynä: silmänympärysiho alkaa näyttää tummemmalta. Tästä syystä asiantuntijat suosittelevatkin käyttämään silmänympärysvoidetta, joka auttaa vahvistamaan ohutta silmänympärysihoa sekä lisää kollageenin tuotantoa.

4. Allergiat

Allergia saa silmät turpoamaan, ja turvonneet silmäpussit tekevät silmänympärysalueelle varjon. Allergiakautena kannattaa kokeilla antihistamiinia helpottaakseen allergian oireita.


Vinkki: Haluatko eroon tummista silmänalusista?

Et ehkä uskoisi, että punaisella huulipunalla voit loihtia tummat silmänaluset piiloon. Käy katsomassa, miten teet sen.

Katso myös: Anne Kukkohovin kauneusvinkki

Katsomo-video ei ole saatavillaLähde: Oprah.com

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme