Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Älä mene kuumaan suihkuun! 7 vinkkiä talvi-ihon hoitoon

Pakkassää pistää ihon koetukselle. Jos huomaat ihon tuntuvan kiristävältä ja ärtyneeltä, on aika panostaa ihon kosteutukseen.

Pakkassäillä ja siirtyessä kirpsakasta ulkoilmasta sisälle lämpimään monen ihoa alkaa kipristelemään: posket punoittavat, ja sitten alkaakin kipuilu, jonka myötä iho tuntuu ärtyneeltä. Paksumpikin iho oireilee herkästi lämpötilojen vaihtelun seurauksena, herkälle iholle talvi voi olla erityisen haastava vuodenaika.

Tässä helpot muistisäännöt talvi-ihon hoitoon:

1.) Vältä ihoa kuivattavia tuotteita – hanki kosteuttavia ja hellävaraisia tuotteita.

2.) Käytä vettä, sitä ei tarvitse talvella vältellä – mutta muista lisätä lopuksi kosteuttavaa voidetta.

Herkän ihon tunnuspiirteitä:

– Iho kirvelee, kutiaa ja punoittelee herkästi pakkasessa, viimassa, saunassa, auringonpaisteessa tai lämpötilojen vaihdellessa, kuten astuessa lämpimään sisätiloihin suoraan pakkasesta.

– Herkällä iholla on taipumus kuivua ulkoilmassa.

– Iho punoittaa herkästi alkoholista ja kahvista.

– Iho ärtyy ihovoiteista, saippuoista, partavesistä, kosmetiikasta tai karkeista vaatteista, kuten villasta ja akryylistä. Jopa vedellä peseminen saattaa ärsyttää ihoa.

– Myös kasvojen yllättävä punoitus esimerkiksi jännittävässä sosiaalisessa tilanteessa koetaan merkiksi herkästä ihosta.

– Iho on ohut ja halkeilee helposti.

3.) Kun peset kasvot, puhdista kasvot lopuksi kasvovedellä ja levitä sen jälkeen hetimmiten kasvovoide. Näin kasvovoide imeytyy paremmin.  Muista myös levittää kosteusvoidetta koko vartalolle heti suihkun jälkeen, vähintään 3 minuutin sisään, kun ihosi on vielä hiukan kostea.

4.) Ihon kuivumisesta johtuvia oireita voi helpottaa pitkillä suihkuilla. Älä kuitenkaan ota kuumaa suihkua, sillä se myös kuorii iholta kosteutta ylläpitäviä rasvoja. Suosi kädenlämpöistä vettä!

5.) Etsi ihollesi sekä ihotyypillesi sopivin voide. Jos ihosi on herkkä, panosta hajusteettomiin ja hellävaraisiin perusvoiteisiin.

6.)  Hyvä muistisääntö on, että liian kevyt voide imeytyy nopeasti ja silloin iho on pian uudestaan kuivan tuntuinen. Hyvin kuiva iho tarvitsee paksumpaa voidetta.

7.) Hakeudu lääkärin vastaanotolle, jos ihon oireilut ei tule kuntoon perushoidolla.

Vinkki! Älä käytä kovalla pakkasella vesipitoisia voiteita. Vesipitoinen kosteusvoide saattaa jäätyessään aiheuttaa paleltumia. Ulos ei kannata lähteä niin, että on juuri levittänyt voidetta. Peitä kasvojen ihoa kaulaliinalla pahimmilla pakkasilla.

Katso myös vinkit:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lähteet: Aava.fi, Tohtori.fi, Lumene

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme