Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Älä usko myyttiin! Vesi kostuttaa, ei kuivata ihoa

Allergia- ja astmaliitto kehottaa kuivaihoisia nauttimaan pitkistä kylvyistä. Virheellinen käsitys veden ihoa kuivattavasta vaikutuksesta elää tiukassa.

Allergia- ja astmaliiton asiantuntijat oikovat säännöllisesti mielikuvaa, että kuivaa ihoa pitäisi pestä vain harvakseltaan. Hoito-ohje on päinvastainen: pitkät, jopa 15 minuutin kylvyt kostuttavat kuivaa ja atooppista ihoa kunnolla. Myös lyhyemmistä pesuista on apua.

– Peseydy haalealla vedellä ja käytä saippuan sijasta perusrasvaa. Saippuoista nestemäinen on palasaippuaa hygieenisempi vaihtoehto. Kuiva ja herkistynyt iho pestään hellävaraisesti taputellen. Pesusienellä hankaaminen saattaa ärsyttää ihoa, allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa ohjeistaa.

– Myös sauna sopii atoopikolle ja kuivaihoiselle. Liian kuumia löylyjä ei pidä ottaa, jotta ihoa ei ala kuumottaa. Hiki pestään saunan, kuten myös liikunnan jälkeen heti pois.

Allergia- ja astmaliiton mukaan runsaat pesut auttavat myös kuivaa päänahkaa. Perusvoide sopii hiustenkin pesuun.

Peseytymisen jälkeen iho kuivataan kevyesti pyyhkeellä painellen. Pyyhekuivalle iholle taputellaan kosteuttavaa voidetta myötäkarvaan. Voide sitoo kylvyn jälkeisen kosteuden iholle.

Allergia- ja astmaliiton mukaan väestöstämme 15 – 20 prosenttia sairastaa atooppista ihottumaa. Kuivuus ja kutina ovat atooppisen ihottuman tyypillisiä oireita.


Lähde: Allergia- ja astmaliitto

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme