Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Eroon kiillosta ja näpyistä! Hoida rasvoittuvaa ihoa oikein

Rasvoittuva iho ei ole vain teini-ikäisten piina. Oikeanlaista ihonhoitorutiinia noudattamalla voit saada kiillon ja näpyt aisoihin.

Aluksi muutama lohdutuksen sana: vaikka talista tukkeutuneet huokoset harmittavat, muista, että rasvoittuvassa ihossa on myös hyvät puolensa. Rasvoittuva iho ei ole niin altis rypyille ja muille ennenaikaisen ikääntymisen merkeille. Jos et halua ihosi kuitenkaan näyttävän murrosikäiseltä finneineen ja mustapäineen, muista noudattaa näitä ihonhoitorutiineja!

1. Puhdista

Pitääksesi rasvaisuuden aisoissa puhdista ihoasi ja pidä se aina puhtaana. Puhdista kasvosi kahdesti, jopa kolmesti päivässä, jotta saat poistettua iholle kertyvän lian ja öljyn, joka tukkii ihohuokosia. Geelimäiset ja vaahtoutuvat puhdistustuotteet sopivat rasvoittuvalle iholle parhaiten. Etsi tuotteita, jotka ovat öljyttömiä. Myös apteekista voi löytyä apua.

Tunnista oma ihotyyppisi!

Onko ihosi kuiva, rasvoittuva, normaali vai sekaiho – tai  erityisen herkkä?

Oman ihotyypin tunnistaminen on tärkeää, jotta osaat hoitaa ja puhdistaa ihoasi oikeilla tuotteilla, ja välttyisit vääriltä ihonhoitorutiineilta ja virheostoksilta.

Ota selvää omasta ihotyypistäsi – klikkaa tästä.

Älä käytä liian voimallisia puhdistusmetodeja, sillä jos kuuraat iholtasi luonnollisen kosteuden, ihosi alkaa tuottaa talia entistäkin enemmän.

Suosi tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi teepuuöljyä, salisyylihappoa, kurkumaa ja hunajaa.

2. Kuori

Kuorinta kerran tai kaksi viikossa on tärkeä osa rasvaisen ihon hoitoa. Poistamalla kuolleet ihosolut pidät ihosi heleänä ja samalla ehkäiset aknea, näppylöitä ja mustapäitä. Kuorinta uudistaa ihosi, poistaa likaa ja kuolluttasolukkoa ja voi auttaa ehkäisemään näppylöiden puhkeamista. Muista kuitenkin olla hellävarainen äläkä kuori ihoasi liian rajusti.

3. Viimeistele naamiolla

Kuorinna jälkeen hemmottele ihoasi naamiolla viikoittain. Esimerkiksi santelipuuta, savea ja kaoliinia sisältävät naamiot auttavat rasvaista ihoa.

4. Käytä alkoholitonta kasvovettä

Kasvoveden käyttö päivittäin viimeistelee ihosi puhdistuksen ja auttaa taistelussa epäpuhtauksia vastaan. Valitse alkoholiton tuote, joka ei turhaan kuivata ihoasi. Myös ruusuvesi toimii kasvovetenä!

5. Älä jätä kosteusvoidetta

Vastoin yleistä harhaluuloa rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteutusta ja voiteita! Jos päästät ihosi kuivumaan saatat vain tehostaa talintuotantoa entisestään. Valitse rasvaiselle iholle öljytön kosteusvoide.

6. Muista aurinkosuoja

Moni ajattelee, että rasvoittuva iho ei tarvitsisi aurinkosuojaakaan ja pelkää paksujen suojavoiteitden tukkevan ihohuokosia entisestään. Väärin! Valitse kuitenkin rasvoittuvalle iholle suunniteltu tuote tai geelipohjainen suoja, joka jättää ihosi mattapintaiseksi.


Lähde: Stylecraze.com

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme