Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Ethän halua näyttää ikäistäsi vanhemmalta? Varo näitä kohtalokkaita virheitä

Jos haluat säilyttää nuorekkaan olemuksen pidempään, panosta ihosi hyvinvointiin.

Ikääntyminen on meille kaikille väistämätöntä. Huolehtimalla ihosi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista voit kuitenkin hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Äläkä vain luule, että tämä koskettaa ainoastaan vanhempia naisia tai miehiä – ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä jo 25-vuotiaana. Joten aloita itsestäsi huolehtiminen heti ja pikimmiten.

Virheet, jotka vanhentavat ihoasi:

1. Et suojaa ihoasi auringolta

Ei, ihoa ei pidä suojata auringolta pelkästään aurinkoisina kesäpäivinä, vaan läpi vuoden. Käytä esimerkiksi kasvovoiteita, joissa on suojakerroin. Myös meikki suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä ja ilmansaasteilta – tärkeintä on, että päivän päätteeksi kasvot puhdistetaan.


2. Menet nukkumaan pesemättä meikkejä

Jos nukahdat meikit kasvoillasi, ihosi ei pääse hengittämään. Myös silmämeikit tulee pestä tarkoin, koska muutoin yöksi jäänyt meikki voi vahingoittaa silmiä ja ihoa.

Yön aikana iho on aktiivisimmillaan, joten ihon puhdistaminen on erittäin tärkeää. Jos vielä laitat yöksi puhdistetulle iholle yövoiteen ja silmänympärysvoiteen, voit olla lähestulkoon varma, että ihosi kiittää.


3. Koskettelet jatkuvasti kasvojasi

Jokainen meistä nojaa käsiinsä, räplää kasvojaan huomaamattaan – osa viettää tunteja tutkiskellen kasvojensa ihohuokosia ja mustapäitä. Likaiset kädet kuitenkin lisäävät iholle epäpuhtauksia ja näppylöitä, eikä finnien puristelu tee missään nimessä hyvää iholle.


4. Et juo vettä tunteihin

Tiedäthän tunteen, kun on kiire ja hieman janottaisi, mutta et ennätä tai jaksa hakea vettä? Se on yksi pahimmista virheistä, mitä voit ihollesi tehdä. Kauniin, hyvinvoivan ihon salaisuus nimittäin piilee vedessä. Muista siis juoda vettä säännöllisin ajoin päivän mittaan. Kanna vesipulloa aina matkassa tai pidä työpöydällä vesikannua.

5. Jos nukut alle 8 tuntia

Koska ihon toiminta on vilkkaimmillaan yön aikana, riittävä lepo on tärkeää myös ihosi hyvinvoinnin kannalta. Valvotut yöt, liian lyhyet yöunet, kiire ja stressi eivät tee hyvää ihosi kunnolle.

6. Juot enemmän kuin kaksi kuppia kahvia päivässä

Kahvia ei kannata lipittää pitkin päivää monen monta kuppia peräkkäin. Ota tavaksesi, että juotuasi yhden kupin kahvia juotkin perään saman verran vettä.


7. Syöt roskaruokaa päivittäin

Friteeratut, uppopaistetut, rasvaiset ruoat saattavat nostattaa veden kielelle, mutta ihosi ei ole tästä innoissaan. Päivittäinen roskaruoka aiheuttaa iholle epäpuhtauksia ja kiusallisia finnejä.

8. Käytät vanhentuneita ihonhoitotuotteja ja meikkejä

Jos peilikaappiisi ja meikkipussiisi on kertynyt paljon tavaraa, on korkea aika tehdä suursiivous ja tarkistaa, ettet vain käytä vanhentuneita tuotteita. Et kai käytä samaa huulipunaa kuin kaksi vuotta sitten? Mascarakin pitäisi vaihtaa kolmen, kuuden kuukauden välein. Ethän söisi vanhentunutta ruokaakaan, miksi siis käyttäisit vanhentuneita ihonhoitotuotteita?

9. Tupakoit

Tupakointi on kaikista pahin vihollinen taistelussa ikääntymistä vastaan: jo yksikin savuke on liikaa. Vaikka et näkisi tupakanhaittoja ihollasi vielä nyt, vuosia kestänyt tupakointi kyllä puskee pintaan juonteina ja sameutena. Ihon elastisuus myös vähenee, jolloin iho alkaa roikkua.

Oletko nähnyt nämä suomalaisnaisten muodonmuutokset?

Katso myös:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme