Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Hoitoaine, tyynyliina, meikkisiveltimet – nämä yllättävät tekijät voivat aiheuttaa iho-ongelmia

Syy iho-ongelmiisi voi löytyä yllättävästä suunnasta. Vai olitko tullut ajatelleeksi, että puhelimesi voi olla syyllinen finnien syntymiseen?

GoodHousekeeping.com listasi kavalia syitä, jotka saattavat aiheuttaa näppyjä:

Hoitoaine

Jos saat jatkuvasti näppyjä hiusrajaan, käyttämäsi hoitoaine voi olla syyllinen. Tuhti hoitoaine voi tukkia ihoa, jolloin iho oireilee puskemalla ulos epäpuhtauksia. Vältettäviä ainesosia voivat tällöin olla esimerkiksi mehiläisvaha, talkki, vaseliini ja mineraaliöljy. Syynää siis ennen ostopäätöstä hoitoaineen ainesosalistaa ja opi välttelemään itsellesi sopimattomia raaka-aineita.

Likaiset meikkisiveltimet

Meikkisiveltimet ja -sienet kaipaavat säännöllistä puhdistusta pysyäkseen hygieenisinä. Muussa tapauksessa saatat levittää ihollesi meikin mukana bakteereja, jotka tukkivat ihohuokosia.

Kuoriminen

Kasvojen talirauhaset voivat mennä sekaisin, jos kuorit ihoa liikaa. Kuoriminen kuivattaa ihon ulointa kerrointa, jolloin talirauhaset yrittävät kompensoida tilannetta muodostamalla entistä enemmän talia. Oikea kuorintaväli löytyy kokeilemalla, mutta edes rasvaista ihoa ei kannata kuoria useammin kuin pari kertaa viikossa.

Pesuaine

Iho tulisi puhdistaa aamuin illoin, mutta jos et huuhtele pesuainetta iholta huolellisesti, voit saada aikaan enemmän harmia kuin hyvää jälkeä. Puhdistusaine poistaa kasvoiltasi lian ja meikin, mutta se myös tukkii ihohuokosia jäädessään iholle. Viimeistele siis puhdistus huolellisesti.

Likainen tyynyliina

Vierähtikö petivaatteiden vaihdosta pidempi aika kuin luulitkaan? Tyynyliina kannattaa huoletta vaihtaa useammin kuin pussilakana, sillä se on lähemmin tekemisissä kasvojen hien ja rasvan kanssa. Kiinnitä huomiota myös hattujesi ja huiviesi puhtauteen.

Otsatukka

Leikkaus ei tietenkään sinänsä aiheuta epäpuhtauksia, mutta otsatukka kannattaa pitää puhtaana, jos haluat välttää näpyt otsalla. Varo myös koskettelemasta otsatukkaa likaisin sormin.

Puhelin

Milloin viimeksi puhdistit puhelimesi? Likainen näyttö voi aiheuttaa epäpuhtauksia poskilla, jos puhut paljon puhelimessa. Tilanne ratkeaa joko vaihtamalla puhelut tekstiviesteihin tai puhdistamalla näytön.

Finnien puristelu

Mutta eikö puristelu juuri vähennä finnien määrää? Todellisuudessa finnien puristelu vain levittää bakteereja kasvoilla ja voi johtaa yhä uusien finnien syntymiseen.

Vääränlainen aurinkosuoja

Asiantuntijat suosittelevat käyttämään aurinkosuojaa ympärivuotisesti ehkäisemään vanhenemisen merkkejä. Ei kuitenkaan ole se ja sama, minkälaista aurinkovoidetta kasvoillesi levität. Esimerkiksi vartalolle tarkoitettu aurinkosuoja sisältää usein mineraaliöljyä, joka voi tukkia kasvojen ihohuokosia.

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme