Mainos
Mainos
kauneusvinkit kansikuva nainen kauneus (5)

Huolehdi ihostasi ja itsestäsi – vettä juomalla

Vesi on elimistön oikea monitoimineste sekä anti-aging -ihonhoidon perusta. Juothan vettä tarpeeksi?

Veden juomiselle on useita hyviä syitä, niin sisäisesti kuin ulkoisesti: vesi virkistää, edesauttaa aivojen toimintaa, ylläpitää energiatasoa ja säätelee kehon lämpötilaa. Se auttaa ruoansulatuksessa, lieventää stressiä ja pitää kehon yleisesti ottaen terveenä.

Tämän lisäksi veden riittävä nauttiminen voi vaikuttaa ihon kimmoisuuteen ja puhtauteen: vesi pitää yllä ihon kosteustasapainoa ja elastaanisuutta, jolloin iho näyttää ja tuntuu terveemmältä. Liian vähäinen veden juonti näkyy ihon sameutena ja kuivuutena.

Yleisen suosituksen mukaan päivittäin on tarpeellista juoda nesteitä 1–1,5 litraa – mieluiten vettä. Kesällä ja urheillessa vettä tulee juoda enemmän.

Muista nämä päivittäiset vesivinkit:

– Kanna aina vesipulloa mukanasi esimerkiksi laukussa.

– Juo vettä pitkin päivää pieniä annoksia: älä odota siihen saakka, että sinulla on jano. Se on merkki siitä, että kuivuminen on jo alkanut.

– Pidä vesilasi työpöydälläsi ja myös vuoteesi vierellä nukkumaan mennessä. Vesikannu työpöydällä toimii hyvänä muistutuksena juoda vettä.

– Kuinka monta kahvikuppia juot päivän aikana? Vaihda virvoitusjuoma, mehu tai kahvikuppi tietoisesti vesilasilliseen päivän aikana.

– Vaihda kaloreilla täytetyt juoman ja välipalat veteen. Juo lasi vettä ennen ateriaa, jotta täytyt helpommin.

– Muista juoda vettä ruoan kanssa.

– Nauti vesipitoisia ruokia, kasviksia ja hedelmiä.

– Juo heti ensimmäiseksi aamulla lasillinen vettä: voit lisätä veteen vaikkapa sitruunaa tuomaan makua.

Uusimmat: Ihonhoito

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme